Világbajnok lett a TEK csapata

Óriási magyar siker az amerikai Orlandóban: a 35. SWAT Round-Up International egyhetes megméretésén a Terrorelhárítási Központ (TEK) csapata nyerte a különleges rendőri szolgálatok világbajnokságát, a Készenléti Rendőrség csapata a 4. lett.

A NASA különleges egysége csak az 5. helyre futott be. A különböző magyar rendvédelmi szervekből verbuválódott harmadik csapatunk a 48. helyet érte el.

Éppen húsz évvel ezelőtt mérették meg magukat először magyar kommandósok Orlandóban. Még 1990-ben járt Amerikában tapasztalatcserén Simonyi Ottó, a TEK jelenlegi lőkiképző osztályvezetője és egy rendőrkommandós, Hajdu János, aki ma a TEK főigazgatója. Az amerikaiak 1997-ben név szerint hívták meg őket, és a rendezvényen azóta minden évben indul magyar egység.

– A TEK csapata a szervezet megalakulása óta részt vesz a versenyen, és a fiúk eddig ötször érdemelték ki a legjobb nemzetközi csapat címét – mondta lapunknak Hajdu János. – A hét év alatt háromszor nyertük meg az akadálypályás versenyszámot. Idén 57 csapat indult, ismét elhódítottuk a legjobb nemzetközi csapat címet, és összetettben is befutottunk az élre.

Elképesztően kemény és szoros verseny volt, a második helyezett floridai Osceola megyei SWAT-egységhez képest mindössze 13 másodperccel lettünk jobbak, és egy ponttal vertük őket. Ismeretlen pálya, társmentés, akadálypálya, ereszkedőtorony és kombinált küzdelem versenyszámokból háromban is dobogós lett az 5+3 fős csapat. A megméretés életszerű körülmények között zajlott, így a várható sérülések miatt tartalék versenyzőket is neveztünk – ismertette a vezérőrnagy.

Orientalista.hu – Magyar Idők Online

Sharing is caring!

, , ,
Back to Top ↑