Cadmus fordítás Cadmus

Visszakerült a családjához az afgán kisbaba aki szülei az amerikai katonáknak adtak

2022. 01. 22.

Vannak fényképek, amelyek örökre beleégnek az emberiség emlékezetébe. Nyáron az egész világ Afganisztánra figyelt, amikor az amerikai csapatok kivonultak az országból. A repülőgépekre kétségbeesetten felkapaszkodó emberekről készült felvételek mellett egy másik szívszorító pillanat is villámgyorsan bejárta a világsajtót: amint egy pár amerikai katonák kezébe adja néhány hónapos gyermekét.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Expresso (@jornalexpresso) által megosztott bejegyzés

A kisfiút nem sokkal később visszaadták az apjának. Ám nem ő volt az egyetlen, akit aznap a szülei a katonáknak adtak, mert náluk nagyobb biztonságban érezték a kisbabájukat. Egy másik kisgyermeknek, Sohail Ahmadinak – aki szintén aznap keveredett el – már nem volt ilyen szerencséje, de a Reuters újságíróinak köszönhetően kiderült, mi történt vele augusztus óta.

Sohail mindössze két hónapos volt, amikor augusztus 19-én a szülei, Mirza Ali Ahmadi és Sumaraya végső elkeseredésükben nem láttak más megoldást, mint hogy más szülőkkel együtt átnyújtsák a katonáknak. Ezek után tálibok jelentek meg a kabuli repülőtéren, ami miatt a házaspár csak később jutott be a tervezettnél, és addigra hiába keresték a gyermeküket. Az apa, Mirza Ali az amerikai nagykövetségen dolgozott tíz éven át, így családjával együtt az Egyesült Államokba tudtak menekülni. Három napig keresték kisfiukat a reptéren, de hiába: azt a téves információt kapták, hogy gyermekük már egy gépen van.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

EL ESPAÑOL (@elespanol2015) által megosztott bejegyzés

A család annak reményében, hogy Sohail szintén Amerikában van, letelepedett, és nekikezdett a csecsemő felkutatásának. Létrehoztak egy Facebook-csoportot, felvették a kapcsolatot kormányzati tisztviselőkkel, és minden energiájukat annak szentelték, hogy végre együtt lehessen a család.

Az eredeti, teljes írást itt olvashatják el.

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑