Cadmus fordítás Cadmus

Iránban vízhiány miatt tüntetőkre lőttek a biztonsági erők (videó)

2018. 07. 01.

A vízhiány miatt tüntető tömegbe lőttek bele vasárnap az iráni biztonsági erők az ország délnyugati részén, de a hatóságok közlése szerint halálos áldozatok nem voltak, csak egy ember sebesült meg az összetűzésekben.

A többségében arabok lakta Horramsár városban és környékén azért vonultak ki az emberek az utcákra, mert otthonaikban piszkos, sós víz folyik a csapból.

unarmed #IranProtest -ers R clashing with @khamenei_ir security forces on the streets of #Khoramshahr in south of #Iran, screaming for #IranRegimeChange. Many dead and many more wounded.
#خرمشهرpic.twitter.com/XpiJ3TosH4

— Dr. Bahman Jeldi (@PersianStudies) 2018. július 1.

Az iraki határhoz közeli Huzesztán tartomány településein pénteken kezdődtek az eleinte békés tüntetések, a tiltakozók arab és farszi nyelven skandálták követeléseiket. Szombat este és vasárnap kora reggel viszont Horramsár városban a demonstrálók már köveket hajigáltak a biztonsági erők felé, ablakokat törtek be, pénzkiadó automatákat rongáltak meg.

Today in southern #Iran an anti government protest over the recent water shortage turns violent. #WaterCrisis#Khorramshahr#خرمشهر_آب_نداردpic.twitter.com/aefI2nvXFv

— Rudi Bakhtiar (@RudiBakhtiar) 2018. július 1.

Az internetre kikerült videófelvételeken fegyverropogás hallatszik, nők és gyerekek menekülnek az utcákon.

Az állami televízió vasárnap délután már arról adott hírt, hogy helyreállt a béke a városban, több tüntetőt őrizetbe vettek a hatóságok. A híradás szerint egyes demonstrálóknál lőfegyver is volt.

Orientalista.hu – MTI, Twitter

Megosztom:

, , ,
Back to Top ↑