Cadmus fordítás Cadmus
Vélemény

2018. 06. 25.

Damaszkusz nem lesz kiszolgáltatva az USA terroristáinak

2018. 06. 25.

Bolond aki azt gondolja, hogy Dél-Szíria ki lesz szolgáltatva az USA vagy bárki más kénye-kedvének. Ebbe még Szíria legszorosabb szövetségesei sem szólhatnak bele.

Dél-Szíria 90 kilométer távolságra van a szíriai fővárostól és nincs ország ezen a világon, ami védtelenül hagyná a fővárosát. Az alábbi kis történelmi lecke meg fogja mutatni az ügy fontosságát

A 2006-os libanoni háború idején Szíria közvetett módon üzent a cionista politikai vezetésnek, hogy bármilyen cionista katonai előretörést a “Raszhaja – Haszbaja – Al-Orkob” frontvonalon a szíriai főváros biztonsági övezete megsértésének fogja tekinteni és akkor a háborúba történő közvetlen szíriai beavatkozással fog szembenézni. Az ellenség nagyon komolyan vette az üzenetet és a libanoni ellenállás ebben az irányban nem kényszerült harcra.

A mai napon és hét év háború után (a mostani már a 8. háborús év) a Szíriai Arab Hadsereg a megpróbáltatásai ellenére minden szempontból erősebb, mint 2006-ban volt és minden eszközzel meg fogja védeni a szíriai fővárost. Eltérően az ellenségtől Szíria nem hangoskodva fenyeget, ahogy az arab mondás tartja: “A kutya ami ugat, nem harap.”

Szóval mielőtt az USA és más nyugati vezetők jobbra-balra ugrálnának, fenyegetőzve és ígérgetve, emlékezniük kellene arra, hogy egyetlen szuverén ország sem hagyja védtelenül a fővárosát és ez alól Damaszkusz sem kivétel.

Végül és ebből az alkalomból nézzék meg a képet, amit a Syrian Arab Army oldal szerkesztőinek egyike készített, amikor a Szíriai Fegyveres Erők elvágták az USA és a vahhabita zsoldosai (Magawir Al-Thawra/Jaish Asud Al-Sharkia) előrenyomulásának útját a szíriai sivatagban és megakadályozták, hogy kimozduljanak Al-Tanf térségéből.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑