Cadmus fordítás Cadmus
Haditudósítás

2017. 12. 07.

Damaszkusztól Bagdadig: Felszabadították az Eufrátesz-folyó teljes nyugati partját (videó)

2017. 12. 07.

Először évek óta, az Eufrátesz-folyó teljes nyugati partszakasza felszabadult az “Iszlám Állam” nevű terrorista entitás, valamint az összes megszálló vahhabita terrorszervezet uralma alól.

A Tigris Alakulatokkal az élen, a Szíriai Arab Hadsereg reguláris egységei és a szövetséges paramilitáris egységek ma reggel megrohamozták az “Iszlám Államnak” nevezett terrorszervezet ellenőrzése alatt maradt utolsó területeket az ősi folyam nyugati partján.

.

Nem sokkal a művelet megindítását követően, a Szíriai Arab Hadsereg képes volt teljesen ellenőrzése alá vonni Al-Szukkarijah, Szijal és Ghabrah településeket, megteremtve a szárazföldi összeköttetést Deir Ezzor városa és Al-Bukamal között!

Az ISIS terrorszervezet elűzése után az Eufrátesz nyugati partjáról a Szíriai Arab Köztársaságnak Damaszkuszból kiindulva újra van hivatalos közúti kapcsolata Irak fővárosával, Bagdaddal.

Az “Iszlám Állam” nevű terrorszervezet uralta katlan most már két részre van szakítva, amelynek nagyobbik fele Deir Ezzor tartomány nyugati részén és Homsz tartomány keleti végében a kopár sivatagban terül el.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑