Cadmus fordítás Cadmus
Haditudósítás

2018. 11. 18.

Dél-Szíriában felszámolták az Iszlám Állam utolsó állásait (videó)

2018. 11. 18.

A Szíriai Arab Hadsereg megtisztította szombaton az Iszlám Állam utolsó állását az ország déli részében – közölte a SANA Szíriai Állami Hírügynökség.

. A dzsihadisták Szíriában már csak a keleti fekvésű Deir Ezzor tartományban ellenőriznek egy kisebb területet.

A szíriai hadsereg csapatai szombaton elfoglalták a Tulúl asz-Szafa dombvidéket, miután a dzsihadisták visszavonultak a sivatag irányába.

A térség 92 kilométerre található Damaszkusztól a délnyugat-szíriai Al-Szuvejda tartomány határán.

Az utóbbi hetekben a szír katonák fokozták légi támadásaikat Tulúl asz-Szafa régiójában és további csapatokat rendeltek oda.

A SANA szíriai hírügynökség közölte, hogy a szír katonák „jelentős előrelépést” értek el Tulúl asz-Szafa régiójában, s a „felszabadított térséget” most átfésülik dzsihadisták után kutatva.

A SANA információi szerint a harcokban megölték Abu Hadzser as-Sisanit, az Iszlám Állam dél-szíriai emírjét és néhány katonai parancsnokát is.

A SANA úgy tudja, hogy a szíriai hadsereget palesztin egységeken kívül, a Szíriában jelen lévő al-Kudsz iráni alakulat, valamint a kalamúni térség lázadó milíciái is segítették.

 Szíria területének kétharmada már teljesen felszabadították a nyugat által is támogatott iszlamista és dzsihadista szervezetek uralma alól.

Az Iszlám Állam, amely egykor kiterjedt területeket ellenőrzött Szíriában, mára csak egy kisebb térséget tart uralma alatt a Deir Ezzor kelet-szíriai tartományban.

Orientalista.hu – MTI nyomán

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑