Cadmus fordítás Cadmus
Keresztények

2015. 11. 02.

Egy asszír lány öt dzsihadistával végzet, akik megpróbálták elrabolni

2015. 11. 02.

Egy keresztyén lány öt ISIS dzsihádistával végzett, mikor azok megpróbálták elrabolni a falujából. A lány az asszír önvédelmi milíciának a tagja volt, amelyek jelenleg is harcolnak az ISIS terrorszervezet ellen.

A bátor lány, aki a Widad névre hallgatott, azután lépet be az Asszír Katonai Tanácsba, hogy a Khabour folyó térségét lerohanta az Iszlám Állam.

A jelentések szerint öt dzsihádistát lőtt le gépkarabélyával, mikor azok megpróbálták elrabolni őt. A lány, habár sajátkezűleg végzett elrablóival, később egy másik bevetésen vértanúhalált halt.

A Szíriában működő keresztény milíciák mára a komoly terrorellenes katonai erők közé kerültek, jelentős részt vállalnak a védelmi feladatokban, valamint a terrorszervezet elleni összecsapásokban.

A fentebbi tanúságtételt egy másik, neve elhallgatását kérő asszír harcos hozta nyilvánosságra. Elmesélte a bátorság és hősiesség történetét, majd hozzátette, hogy ez az incidens akkor történt meg, amikor az ISIS lerohanta a szíriai Haszaka környékén lévő, Khabour folyó menti asszír falvakat. Azt mondta, hogy az asszír lány hihetetlen vitézséget tanúsított a dzsihádisták elleni harcban.

Az asszír harcosok amúgy azt vallják, hogy a falvaik védelme mindenek felett álló fontossággal bír. Jellemző rájuk, hogy inkább meghalnak, minthogy az ISIS katonáinak a fogságába kerüljenek, ugyanis inkább vállalják a halált, mint a terroristák borzalmas kínzásait.

 Egy keresztyén harcos ezt így fejezte ki: „Inkább látná unokáját meghalni, mint az ISIS fogságába esni, ahol aztán folyamatos szexuális zaklatásnak és nemi erőszaknak lenne kitéve.”

Orientalista.hu – Crusader

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑