Cadmus fordítás Cadmus
Vélemény

2017. 12. 22.

Egy éve szabadult fel Aleppo (képek, videók)

2017. 12. 22.

Egy éve Karácsony előtt pár nappal szabadította fel a Szíriai Arab Hadsereg és a vele szövetséges milíciák Aleppo város nyugati kerületeit az iszlamisták uralma alól. 

A két év terrorista megszállás alatt lévő városrészben nem volt áram se vízellátás. A szíriai kormány azonnali segélyszállítmányokat inditott az aleppoi lakosságnak miután a hadsereg biztosította a várost.

A városrészben közel nyolcvanezer civil ember lakott akiket a nyugat által csak mérséklet ellenzéknek nevezet iszlamista csoportok élőpajzsként használtak fel.

A Szíriai Arab Hadsereg közeledésének hallatán több ezer civil szökött el az iszlamisták által uralt területekről. Az terroristák viszont elaknásították a területet és orvlövészeket állítottak, hogy visszatartsák a menekülő civileket. ennek ellenére a szír katonák több tizezer sebesültet nőket és gyereket mentettek ki, még mielőtt teljesen felszámolták volna a terroristákat.

 

Egy év alatt a szíriai kormány visszaállította a három milliós város közszolgáltatását. Az oktatási és egészségügyi intézmények ismét működnek és megindult az újjáépítkezés is. Idén már több mint kétszázötvenezer aleppoi tért vissza otthonába.

Egy év elteltével aleppoiak százezrei vonultak ki az utcára, hogy megemlékezzen az egy évvel ezelőtti felszabadulásra. A tömeg a martírhalált halt katonát képeit emelték magasba ezzel tisztelegve a hősök előtt.

.

Orientalista.hu – Sinoda

Megosztom:

, , , , , ,
Back to Top ↑