Cadmus fordítás Cadmus
Haditudósítás

2017. 02. 05.

Egyre intenzívebbek az ISIS elleni hadműveletek Szíriában (videó)

2017. 02. 05.

A Szíriai Arab Hadsereg tovább harcol az ISIS terroristák ellen a Qalamun-hegység keleti oldalán. Deir Ezzorban az ostromzár feloldásáért küzdenek a városvédők.

A Szíriai Arab Hadsereg egységei folytatták ellentámadásukat az ISIS terroristák ellen az Al-Szin légi támaszpont körzetében, Damaszkusz tartomány keleti részén.


(Hóvihar Szíriai Arab Hadsereg egyik harcállásából nézve a Qalamun-hegység keleti oldalán.)

A Szíriai Arab Hadsereg vissza tudta foglalni Manszur térségét, amely a légi támaszponttól keletebbre terül el, valamint szintén felszabadította a kiürített 3. számú légvédelmi bázist, amely délre van az Al-Szin légi támaszponttól.

A szíriai kormánycsapatok legalább 20 fő ISIS terroristával végeztek, ezenkívül megsemmisítették a terrorentitás egy harckocsiját és egy páncélozott járművét.

Az Al-Szin légi támaszpont a Qalalmun-hegység keleti oldalán, Damaszkusz tartományban van.

A Szíriai Arab Hadsereg a Deir Ezzor Katonai Repülőtér körüli ostromzár megszűntetéséért harcol

A Szíriai Arab Hadsereg számos fontos területi nyereséget ért el pénteken Deir Ezzor tartományban, több helyszínt visszafoglalva az “Iszlám Állam” nevű terrorista entitástól a köztemetőben, az ipari üzemek és a városi hulladéklerakó telep területén.

Szíriai és orosz légi csapások fedezetében, az Al-Kasszem Harccsoport és a Szíriai Köztársasági Gárda 104. Légideszant Dandára pénteken áttörték az “Iszlám Állam” terrorszervezet védelmi vonalait, elvágva a vahhabita fegyveresek temető felé vezető utánpótlási vonalát.

Eközben a Deir Ezzor városi hulladéklerakó telepnél az Al-Kasszem Harccsoport és a 123. Dandár (17. Hadosztály) alegységei végül erős védelmi állásokat építettek ki, miután több napig tartó harcot vívtak a térségben jelen lévő ISIS terroristák ellen.

A mostani nyereségek eredményeként a Szíriai Arab Hadsereg meg tudta szüntetni az “Iszlám Állam” terrorista entitás ostromzárát a Deir Ezzor Katonai Repülőtér északi oldalán, csak a térség felé magasodó dombetetők maradtak a terrorszervezet ellenőrzése alatt.

A Szíriai Arab Hadsereg visszafoglalta a Hajjan-gázmezőt az ISIS terrorszervezettők Kelet-Homszban

Előzetes jelentések szerint a Szíriai Arab Hadsereg és a Nemzetvédelmi Erők visszafoglalták a Hajjan-gázmezőt a megszálló ISIS terroristáktól a szíriai Homsz tartomány keleti területén.

kelet homsz szíria térkép 2017.02.05.

A hadsereg és a nemzetvédelmiek tegnap indítottak támadást a Hajjan-gázmezőn és tegnap reggel még összecsapások voltak a térségben. Néhány órája érkezetek az első jelentések róla, hogy a kormányerők felszabadították szénhidrogén mező területét.

Az ISIS terroristák tegnap felgyújtották a gázmező létesítményeit és a legvalószínűbb oka ennek, hogy visszavonulásra készültek a térségből.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg (Al-Masdarnews, South Front)

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑