Cadmus fordítás Cadmus
Libanon

2018. 07. 18.

Egyre több muszlim menekült tér meg keresztény misszionáriusoknak köszönhetően

2018. 07. 18.

A szíriai háború és a kilátástalan helyzet elől menekülő emberek sokasága kel útra és marad hosszabb-rövidebb ideig Libanonban, ahol legalább béke van. Az ezeken a helyeken szolgálatot teljesítő keresztény misszióknak köszönhetően sok muszlim tér meg és veszi fel a keresztény hitet.

A Christian Aid Mission nemcsak adományokkal, hanem lelki segítségnyújtással is foglalkozik az érintett területeken. Ennek köszönhetően a szervezet igazgatója szerint számos muszlim talál rá Jézus Krisztusra a szolgálatuk során.

„A megrázkódtatások ellenére látjuk az örömöt a szemükben, amikor Isten szeretetéről beszélünk nekik és együtt olvassuk a Bibliát. Ahogy megtapasztalják Krisztus gyógyító erejét, rájönnek, hogy valóban értékesek” – tette hozzá az igazgató.

Jana, egy négygyermekes családanya megosztotta a szervezet munkatársaival családja történetét. Férjével mindent, rokonaikat, a közösségüket és a házukat is elvesztették az Aleppót ért bombázások során. Milliónyi sorstársukhoz hasonlóan Libanonba menekültek, ahol a nehézségek tovább folytatódtak a munkanélküliség és lakóhely hiánya miatt. A gyerekek számára az iskolába járás sem volt egyszerű, mert a libanoni lakosság egyre kevésbé tudja elviselni az országra nehezedő nyomást, amit olykor éreztetnek a menekültekkel.

Egy imaalkalom során azonban az asszony megtapasztalta azt a krisztusi békét és szeretetet, aminek a segítségével a depressziójából is kigyógyult. Elmondása szerint a templomban olyan békét érez, ami segít pozitívan látni a jövőt és szeretné, ha egész családjával együtt megkeresztelkednének.

A segélyszervezet igazgatója szerint a legnagyobb problémát még mindig a megfelelő mennyiségű étel biztosítása jelenti, mert 2017-ben véget ért az ENSZ egyik helyi élelmezésügyi programja, ami miatt a családok negyven százaléka kevesebb ételhez jut. A menekültek száma mindemellett pedig jóval több, mint a férőhely és a gyermekek traumatizáltságát is nehéz kezelni ilyen körülmények között.

A kulturális közeg miatt – tette hozzá az igazgató – különösen nehéz helyzetben vannak az özvegyek, akiknek egyedül kell keresztülmenniük a megrázkódtatásokon és ezzel együtt valahogy gondoskodni kell a gyermekeikről is. Az elmúlt évben a Reuters adatai alapján legalább másfél millió szíriai menekült volt Libanonban, ami a lakosság kb. egynegyedét teszi ki.

S4C.news – Forrás: The Christian Post (fotó: Reuters, Omar Ibrahim)

Megosztom:

, , , , , ,
Back to Top ↑