Cadmus fordítás Cadmus
Anticionizmus

2015. 04. 01.

Elektronikus holokauszt sújt le a cionistákra

2015. 04. 01.

Az Anonymous megfogadta, hogy „elektronikus holokauszttal” áll bosszút Izraelen a „palesztinok földjén elkövetett bűnökért”, és eltörli az országot a kibertérből. A támadás április 7-én indul – írta a The Independent.

A portál szerint a „hektivisták” – azaz hekker aktivisták – csoportja az elmúlt három évben már számos alkalommal célba vette az izraeli kormányzat és a katonaság oldalait.

Lesújtanak a palesztinokért

Az Anonymous üzenete Izraelnek című videóban azzal fenyegetőznek, hogy az #Op_israel fedőnevű akciójuk során agyonfertőzik a kormányzat, a katonaság és a bankok szervereit április 7-én. A videóban feltűnő öltönyös, maszkot viselő férfi elektronikus hangalámondással intéz beszédet az „ostoba cionista világnak”.

„Visszatérünk, hogy újra megbüntessünk a palesztinok földjén elkövetett bűneitekért” – hangzik el angolul, arab felirattal. „Látjuk a nem szűnő erőszakot a palesztinok ellen: a bombázásokat, a mészárlást és emberrablást, mint a legutóbbi gázai háborúban, 2014-ben.” Kijelentette: az Anonymous a külföldi országokkal ellentétben nem tűri csendben ezt, és Izrael megfizet „az emberiség elleni förtelmes bűnökért”.

Eltörlik Izraelt

A videón korábbi, gázai felvételek is láthatók az Izraeli Védelmi Erők Védőél fedőnevű hadműveletéről, ez alatt a hang így folytatja: „Eltöröljük Izraelt a kibertérből, ahogy minden évben tesszük. 2015. április 7-én indul az elektronikus holokauszt!”

Az Anonymous a fiatal palesztinokat a szabadság, az ellenállás és a remény szimbólumainak nevezi, támogatást ígért, és azt üzente nekik, hogy ne adják fel soha.

Ismert, az elmúlt napokban izraeli katonák még négyéves kisgyerekeket is a falhoz állítottak, amikor éjszakai razziáik során palesztin lakásokba hatoltak be.

Kiber-elitalakulatok harcban

Amikor a nemrég újraválasztott Benjamin Netanyahu miniszterelnökről tűnnek fel képek a haditanácsteremben, a hang a cionistákról kezd beszélni. „Ahogy az előző támadásaink során már elmondtuk, folytatjuk a kibertámadásokat, amíg a palesztinok fel nem szabadulnak.” Ígéretük szerint nem kímélik majd a honlapokat, az elektronikus eszközöket és a személyes adatokat sem. A hang az izraeli kormány fejére olvassa az emberi és nemzetközi jog nem szűnő megsértését, az illegális telepeket és a civilek leölését.

„Ez az, amiért a kiber-elitalakulataink világszerte úgy döntöttek, hogy egyesítik erőiket a palesztin népért Izrael ellen, hogy eltüntessék Izraelt a kibertérből. Április 7-én ti is meglátjátok, mit jelent az elektronikus holokauszt!”

Brutális vérengzés Gázában

A 2014 nyarán a Gázai övezetben folytatott izraeli hadművelet során a fegyvereseket is beleszámítva összesen 2200 palesztint öltek meg. Az áldozatok között 550 gyermek volt. Az ENSZ korábban foglyul ejtett palesztin gyermekek megkínzásával is vádolta Izraelt, a zsidó állam azonban tagadta a vádakat.

Izrael: Ez csak pózolás

Az Anonymous először a 2012-es gázai konfliktus során esett neki Izraelnek – amikor a zsidó állam hadserege megindította a Védőoszlop hadműveletet –, legutóbb pedig tavaly. A jövő heti lesz a harmadik április 7-e, amikor támadnak, éppen egy héttel a jom hásoá, a holokauszt-emléknap előtt.

Benjámín T. Dekker, a tel-avivi központú Levantei Csoport vezető hírszerzési elemzője közölte, hogy az izraeli illetékesek nem foglalkoznak az Anonymous fenyegetésével a szervezet „négyévnyi pózolása” után.

„Ahogy az évek teltek, láttuk, hogy az egyre ügyesebb hekkertechnikáik ellenére egyre kevésbé tudják megsebezni az izraeli kiberinfrastruktúrát, nagyrészt az áttörő izraeli kiberhadviselési taktikának köszönhetően – közölték.

Mekkorát tudnak ütni?

Az Anonymous szerint a 2013-as #Op_Israel hadművelet, amely százezer oldalt, negyvenezer Facebook-profilt, ötezer Twitter-profilt és harmincezer izraeli bankhozzáférést célzott meg, hárommilliárd dollár veszteséget okozott Izraelnek – közölte a Háárec. A kormányzat ragaszkodott ahhoz a verzióhoz, hogy nem történt komolyabb zavar, habár a támadás blokkolt oldalakat, és nyilvánossá tette illetékesek személyes adatait és elérhetőségeit. Más támadások a Moszad, a védelmi erők, a Jeruzsálemi Bank és a külügy-minisztérium oldalait tették elérhetetlenné.

Mno.hu

Megosztom:

, , , , , ,
Back to Top ↑