Cadmus fordítás Cadmus
Szíria

2017. 02. 22.

ENSZ humanitárius segélyszállítmányt semmisítettek meg a „szíriai felkelők”

2017. 02. 22.

Diplomáciai források szerint, a Nuszra-Front megakadályozta az ENSZ humanitárius segélyszállítmányainak Al-Waár területre jutását Homsz tartományban. A konvojt a terrorszervezet tüzérsége semmisítette meg.

A forrás beszámolója szerint – áll a Russia Today arab nyelvű oldalán – a konvoj február 20.-án orosz tisztek kíséretében humanitárius segélyekkel megrakva indult útnak Homsz városból Al-Waárba. Azonban a kísérlet, hogy eljuttassák a célszemélyekhez a segélyt, elbukott. Az európai mainstream médiában „felkelőknek” nevezett terrorista csoport megsemmisítette a konvojt.

A forrás megjegyzi, hogy a fegyveresek előbb megpróbálták élőpajzsként használni a konvojt és személyzetét, mikor a szíriai hadsereg tüzet nyitott rájuk.

A terroristák csapásai a konvojra áldozatokkal és sebesültekkel is jártak a szíriai katonák és civilek körében egyaránt. Az orosz kísérő csoport közül senkinek sem esett baja.

Rövid időn belül ez volt a harmadik olyan alkalom, amikor Homszból segélyszállítmányok eljuttatását akadályozták meg a terrorista fegyveresek azzal, hogy tüzet nyitottak rá.

Orientalista.hu – Johnny Corleone

Megosztom:

, , , , , , , ,
Back to Top ↑