Cadmus fordítás Cadmus
Vélemény

2021. 07. 08.

Érdemes odafigyelni ki és mielőtt térdel le

2021. 07. 08.

“Éljetek, ahogy éltetek büszke népként, akik nem törnek meg a nehézségek előtt, és csak is Isten előtt térdelnek le. Legyetek mindig szabadok, büszkék, erősek és ellenállóak, mint Szíria, és hazánk Szíria mindig is legyen a miénk. Béke és Isten áldása rátok.”

Dr. Bashar Al-Assad

“A magyar ember csak a Jóisten, a hazája és a szerelme előtt térdel le.”

Orbán Viktor

A képen a Szíriai Arab Hadsereg katonái láthatók, Dr. Bashar Al-Assad katonái. A kép 2014 májusában készült, amikor visszafoglalták a szír honvédő erők Maaloula ősi keresztény városát a nyugati erőterek által támogatott terrorhordáktól.

Maaloula felszabadítása szimbolikus jelentőségű volt a szíriai háborúban, mert tényszerű és megmásíthatatlan bizonyítéka annak, hogy hol húzódnak az egymásnak feszülő erővonalak.

A szíriai keresztény genocidium ellen egyedül a szír elnök és a honvédő hadserege harcolt és harcol a mai napig, ellentétben a nyugati erőterekkel, amik teljesen szó nélkül hagyták a szíriai, iraki keresztény népírtást, mint ahogy ezt teszik a mai napig.

Szíriai katonák imádkoznak a Szűz Máriához, mielőtt harcba indulnának az iszlamista fegyveresek ellen.

Csepp a tengerben a Szíriába eljuttatott magyar segélyek az ordox és őshonos keresztény kisebbségek megsegítésére, de mégis szimbolikus jelentőségük van.

Azonban ez a mai napig nem történhetett volna meg, ha a Szíriai Arab Hadsereg katonái nem szabadítják fel és védik meg a nyugati erőterek által támogatott zsoldoshordáktól hazájukat, támogatva ezzel az őshonos vallási felekezetek szabadságát és békében létezését.

Maaloula ősi keresztény településének fekszabadítása, csak egy a sok példa közül. Ezért érdemes odafigyelni, hogy ki és mi előtt térdepel le bárki is!

Orientalista.hu – Siroi Isi

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑