Cadmus
Líbia

2016. 05. 04.

Európai kommandósokat ölt meg az Iszlám Állam

Brit és olasz különleges erők katonái kerültek csapdába Líbiában. Az Iszlám Állam öngyilkos merénylői több európai katonával végeztek.  – írta a Daily Mail.

Az Iszlám Állam terrorszervezet öngyilkos osztaga robbantotta fel magát Líbiában egy brit-olasz különleges egység konvoja előtt, miközben a tengerparti Misrata városból a dél-keleti Sirtbe vonultak. – írta május elsején az izraeli Debka online hírportál.

A Russia Today az izraeli lapra hivatkozva közölte, hogy több olasz és brit katona életét vesztette a támadásban és a sebesültek száma is jelentős, bár hivatalosan konkrét adatok még nem jelentek meg.

Az öngyilkos merénylet után az Iszlám Állam terroristái RPG vállról indítható rakétákkal és gépfegyverekkel rohamozták meg a brit-olasz osztagot, akik kénytelene voltak a francia és olasz légierő helikoptereinek segítségével elmenekülni a helyszínről.

A brit védelmi minisztérium a mai napig nem cáfolta, de nem is erősítette meg a líbiai támadást.

Az izraeli Debka információi szerint a brit különleges erők kommandósai több hónapja jelen vannak az észak-afrikai országban. Philip Hamond brit külügyminiszter korábban nem zárta ki annak a lehetőségét, hogy szárazföldi csapatokat küldenek Líbiába, hogy a központi kormány oldalán harcoljanak a terrorszervezet ellen.

Hivatalosan az Európai Unió országai és az Egyesült Államok többször is kijelentették, hogy nem kívánnak szárazföldi egységeket küldeni az Iszlám Állam elleni hadműveletekhez.

Orientalista.hu – Sinoda

Sharing is caring!

, , , ,
Back to Top ↑