Cadmus fordítás Cadmus
Európa

2015. 08. 15.

Ezer felfegyverkezett migráns Allah Akbar felkiáltással rontott a  szerb-magyar határnak

2015. 08. 15.

Mintegy ezer fős, zömében férfiakból álló migráns csoport rohamozta meg a szerb-magyar határt Horgosnál. A feldühödött tömeg botokkal és kapákkal felfegyverkezve és Allah Akbar felkiáltással tört rá a hatósági szervekre – írta a Délhír az Alo nyomán

Az incidensre azután került sor, hogy a határrendészek néhány kilométerre a határtól egy nagyobb csoportot tartóztattak fel, akik a forgalmat is veszélyeztetve haladtak Magyarország irányába, hogy ott törvénysértő módon a zöldhatáron lépjék át az államhatárt. A belügyi szervek intézkedésére a migránsok tömege agresszívan reagált, ordítozni és fegyverkezni kezdett, a rendőrségnek ezért vissza is kellett vonulnia a helyszínről – írja a belgrádi lap internetes kiadása.

Végül a rendőri erők átcsoportosítása után sikerült megfékezni a migránsok tömegét, akiknek zöme megtagadott mindenféle együttműködést a hatósággal.

Az erőszakos és vallásilag is fanatizált tömeg egy része valószínűsíthetően, hogy az incidens előtt még a magyarkanizsai menekülttáborban pihent, ahol a teljes ellátás és ingyen wifi mellett készülhettek fel az esti rohamra.

Megjegyzés: (Fénykép Tanjung)

Orientalista.hu

Megosztom:

, ,
Back to Top ↑