Cadmus fordítás Cadmus
Haditudósítás

2018. 06. 11.

Felszámolják az Iszlám Állam sejtjeit Dél-Szíriában

2018. 06. 11.

A Szíriai Arab Hadsereg és a Nemzetvédelmi Erők, más kormánypárti paramilitáris egységekkel folytatták hadműveletüket az ISIS terrorszervezet aktivizálódott sejtjei ellen Al-Szuwejda tartomány keleti területén.

A június 2-án indult hadművelet kezdete óta a szíriai kormányerők helyreállították az ellenőrzést a Marar magaslat, Ashrfia falu és Beir Aura körzete felett.

Szíriai kormánypárti források szerint a Szíriai Arab Hadsereg és a Nemzetvédelmi Erők tovább szorítják vissza az ISIS terroristákat északnyugati, délnyugati és délkeleti irányokból. Összecsapások folynak Khirbat Umbashi, Kirbat Dzsarbu és Hibbarijah falvak közelében.

A kelet-szuwejdai hadművelet arra utal, hogy az ISIS terrorszervezet hivatalos legyőzése után Közép-Szíriában, a terrorista entitás egyes sejtjei képesek aktivizálni magukat a felszabadított területeken, ami a kormányerők ellenőrzése alatt van. Az ISIS terroristák műveletei által jelentett legszámottevőbb fenyegetés azonban a Homsz-Deir Ezzor tartományokban lévő sivatagban és az Eufrátesz-folyó völgyében, annak is a keleti partján van jelen.

Ezek a vahhabita sejtek mostanáig fokozták tevékenységüket és nagyobb rohamokat indítottak a Szíriai Arab Hadsereg és a Nemzetvédelmi erők állásai ellen Deir Ezzor tartomány déli részén.

Heves harcok voltak a szíriai kormányerők által ellenőrzött Al-Bukamal városnál, a szíriai-iraki határ közelében június 3-án, június 8-án és 9-én. Meg kell jegyezni, hogy a Szíriai Arab Hadseregben szolgáló források szerint ezeket a támadásokat az ISIS terrorszervezet az Eufrátesz-folyó keleti partjáról hajtotta végre (vízi járművek igénybevételével), amely az USA vezette koalíció és az általa támogatott milíciák megszállása alatt van.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg, SouthFront

Megosztom:

, , , , , , ,
Back to Top ↑