Cadmus fordítás Cadmus
Haditudósítás

2019. 12. 31.

Folytatódik a Megváltás Hadművelet miközben a terroristák Líbiába menekülnek

2019. 12. 31.

A Szíriai Arab Hadsereg hadműveletre készül Aleppo tartomány nyugati részén, Erdogan vahhabita zsoldosai Líbiába utaznak.

A Szíriai Arab Hadsereg szárazföldi hadműveletre készül a radikális vahhabita fegyveres csoportok ellen Aleppo tartomány nyugati részén, közölte egy a damaszkuszi kormányhoz közeli forrás. Helyi jelentések szerint a Szíriai Fegyveres Erők az elmúlt két hónapot az újabb offenzívára történő felkészüléssel töltötték.

Az újabb nyugat-aleppoi hadművelet a mostani Idleb tartományi előretörés folytatása lesz. Mindkettő művelet célja, hogy újra megnyissák az M5 országutat, amely Északnyugat-Szírián át halad.

December második felében a szíriai kormányerők több mint 40 települést szabadítottak fel Idleb tartomány délkeleti részén, csapásmérésre alkalmas közelségbe kerülve Maarat Al-Numan várostól. A Szíriai Arab Hadsereg december végére megállította a műveleteket, még egyszer újra esélyt adva az úgynevezett “mérsékelt felkelőknek”, hogy elkülönüljenek az Al-Kaida terroristáktól. Mindazonáltal ezt a gesztust az Idleb tartomány megszálló fegyveres csoportok nem voltak képesek értékelni és megérteni.

December 28-án a Hajat Tahrir Al-Sham vahhabita terrorista koalíció és a török támogatást élvező dzsihádista szövetségesei nagy támadást indítottak a Szíriai Arab Hadsereg állásai ellen az előtte felszabadított Al-Tah és Dzsardzsanaz településeken. Habár a megszállók képtelenek voltak áttörni a hadsereg védelmi vonalát. A vahhabita militánsok legalább két öngyilkos merénylő vezette, robbanóanyaggal megrakott gépjárművel próbáltak áthatolni, azonban a katonák megsemmisítették a járműveket mielőtt elérték volna a hadsereg állásait.

Törökország vahhabita zsoldosainak nagy részét telepíti át Líbiába annak érdekében, hogy támogassa az úgynevezett líbiai “Nemzeti Megegyezés Kormányát” (GNA), amely csapatai Tripoliért harcolnak a Líbiai Nemzeti Hadsereg (LNA) ellen. Líbiában készült internetes felvételek szerint török támogatású, Szíriában harcolt vahhabita militánsok már részt vesznek a líbiai konfliktusban. Az egyik ilyen frakció, amely részt vesz a harcokban az “Al-Mutaszim Hadosztály”, amelynek tagjai azelőtt Aleppo tartomány északi részén garázdálkodtak.

A török támogatású “szíriai” vahhabita militáns csoportok jelenléte Líbiában újra megerősíti, hogy az úgynevezett “szíriai ellenzék” csak zsoldosok és radikális dzsihádisták bandái, akik nem kapcsolják össze Szíria földjével és a szíriai állammal jövőjüket.

Orientalista.hu – Szíriai Arab HadseregSouthFront.org

 

Megosztom:

, , , , , , , , , , , ,
Back to Top ↑