Cadmus fordítás Cadmus
Szíria

2017. 04. 16.

Száztíz fölé emelkedett a tegnapi buszkonvoj elleni merénylet áldozatainak száma (videó)

2017. 04. 16.

Az aleppoi Al-Rashidin kerületben, kimenekített polgári lakosok autóbuszai ellen elkövetett vahhabita terrorista támadás áldozatainak száma száztizenkét főre növekedett, ezt helyi források közölték.

Az első jelentések szerint 70 főnyi halott közül 39 fő gyermek, akik szintén az autóbuszokon utaztak, mielőtt az öngyilkos merénylet megrázta az egész környéket. A legfirssebb híradások szerint már száztizenketten haltak meg a tegnapi merényletben.

A kimenekített polgári lakosok az Idleb tartomány Al-Fuaa és Kafraya városokból érkeztek szombaton, mielőtt egy rövid időre megálltak Aleppo Al-Rashidin kerületében. A buszokon utazók bűne az volt, hogy shia muszlimok. A nyugati hatalmak és arab szövetségeseik által támogatott dzsihádista terrorszervezetek ki akarják irtani a síita muszlimokat (a szíriai keresztényekhez, drúzokat szintén) és meg akarják semmisíteni a szekuláris államot, amely évtizedekig tudta garantálni a vallási kisebbségek megmaradását.

Eddig egyik terrorista megszálló szervezet sem vállalt felelősséget a támadásért; azonban a Fajlakk Al-Sham nevű „mérsékelt felkelő” csoport (valójában megszálló dzsihádista terrorszervezet) néhány napja elégedetlenségét fejezte ki a katari és iráni közvetítéssel kialkudott csere miatt. (A vahhabita fegyveres csoportok tagjait a szíriai kormány azért engedte deportálni a délnyugat-szíriai Madaya és Al-Zabadani városokból, hogy a dzsihádisták által ostromolt idlebi Kafrayából és Al-Fuaából elszállíthassák az ott 2015. árpilis óta szenvedő civil lakosságot.

Egy megállapodás megkötése után, amely szerint az ostromolt Kafraya és Al-Fuaa lakosai távozhatnak az Al-Zabadaniból deportált vahhabita terroristákért cserébe; bizonyos NATO-tagországok által támogatott terrorista csoportok, mint a Harakat Nur Al-Din Al-Zinki (gyereklefejező “mérsékelt”) terrorszervezet és más a Hajat Tahrir Al-Shamoz (Al-Kaida szövetség) kötődő vahhabita fegyveresel 2,5 tonna trotil felhasználásával felrobbantották a civileket szállító autóbuszokat

A autóbuszok egy olyan ellenőrző pontnál álltak meg, amelyek a Hajat Tahrir Al-Sham (Al-Kaida) és a Harakat Nur Al-Din Al-Zinki kezében voltak, az egyezmény szerint tovább kellett volna engedni a járműveket, amíg az Al-Zabadaniból deportál cimboráik el nem érnek egy pontot.

Az Egyesült Államok a Nyuag-Európai országok, Törökország Szaúd-Arábia és Katar által támogatott Iszlám Hadsereg nevű iszlamista terrorszervezet által kiadott közlemény, amiben magukra vállalják a civileket szállító buszkonvoj elleni terrorcselekményt.

A továbbiakban ezek a terrorista gazemberek megtagadták a szíriai mentők és segítők belépést az ellenőrző pontra és helyette a török szponzoraik mentőit hozatták oda, azt állítva, hogy a szíriai hatóságok nem küldtek segítséget.

Az öngyilkos merényletben megsebesült civileket szállító mentőkocsik megérkezése Aleppoba:

Több tucat szíriai polgári személy halt meg az öngyilkos merényletben, az elkövető csoportok közül sokat nyilvánosan támogat az USA és más nyugati kormány.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , , , , , , , , ,
Back to Top ↑