Cadmus fordítás Cadmus
Izrael

2024. 02. 20.

Haaretz : 5500 izraeli katona sebesült meg a gázai konfliktus kezdete óta

2024. 02. 20.

Az izraeli Haaretz híroldal szerint az október elején kezdődött gázai konfliktusban eddig 5500 izraeli katona sebesült meg. Köztük nagyon sok a súlyos sérült.

Az izraeli hadsereg, valamint izraeli hírforrások, mint például a 12-es csatorna a múlt hónapban csupán 3 ezer sebesültről beszélt. Azonban kiszivárgott információk szerint ez a szám már akkor is magasabb volt.

Izraeli katonák beszámolójából lehet tudni, hogy a Gázai-övezetben zajló harcok nem olyanok, mint amire a hadsereg korábban számított. A körülzárt övezet városaiban utcai harcok folynak minden egyes területért, melyre az izraeli hadsereg nem volt felkészülve.

A Haaretz szerint olyan is előfordult, hogy az elit egységnek számító ,,Givati,, zászlóalj katonái megtagadták a parancsot és nem vettek részt a gázai műveletekben. A katonák elmondása szerint sem fizikailag, sem mentálisan nincsenek felkészülve egy ilyen háborúra.

Más izraeli híroldalak szerint az október 7-én kezdődött konfliktus során eddig 3000 izraeli tartalékos és szerződéses katonát kezeltek pszichológiai és mentális rendellenességek miatt.

A konfliktus során eddig elesett izraeli katonák száma meghaladta az 590 főt.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (Al-Jazeera)

Megosztom:

, , , , , ,
Back to Top ↑