Cadmus fordítás Cadmus
Haditudósítás

2018. 01. 06.

Hadi helyzet Damaszkusz tartomány Keleti Goutha régiójában (képek)

2018. 01. 06.

Kelet-Gouthaban a Szíriai Arab Hadsereg egy hadműveletet indított a Harakat Ahrar Al-Sham terrorszervezet által ostromolt Harcjármű Bázis felmentésére.

A jelentések szerint a hadsereg tucatnyi épülettömböt elfoglalt Harastaban és az Ahrar Al-Sham sok fegyveresével végzett a körzetben. Eközben a Szíriai Légierő megsemmisítette a vahhabita terroristák egyik vezetési pontját ugyanabban a térségben.

Január 5-én intenzív harc folytatódott a szíriai kormányerők és a Harakat Ahrar Al-Sham terrorszervezet fegyveresei között a Harcjármű Bázis térségében. Az újabb területi nyereségei ellenére a Szíriai Arab Hadsereg még nem érte el a bázist, hogy megszüntesse az ostromzárat. A hadsereg csapatainak egy körülbelül 400 méteres zónát kell áttörniük, hogy elérjék a bekerített bázist védő erőiket.

A Harastaban lévő terroristákat tegnap reggel 06:00 órakor a szíriai tüzérség ébresztette fel és egészen kora estig lőtte őket, 145 darab 300 milliméteres “Golan” sorozatvető rakéta zúdult rájuk és legalább 50 légi csapás nem számolva a tábori tüzér eszközökből kilőtt lövedékeket.

A főbb célpontok egyike egy vezetési pont volt, ahol Al-Nuszra és Harakat Ahrar Al-Sham vezérek barikádozták el magukat. A vezetési pont porrá lett és hamuvá égett a benne tartózkodókkal együtt olyan mértékben, hogy a Szíriai Arab Hadsereg felderítői sem voltak képesek azonosítani három vahhabita vezér maradványait a találatok után.

A Szíriai Arab Hadsereg elvágott minden összeköttetést a terrorszervezetek csoportjai között, mindegyik teljesen el van szigetelve a másiktól és kétségbe vannak esve.

.

A Syrian Arab Army oldal értesülései szerint a hadműveletnek távolról sincs vége és nem fog megállni a terrorista offenzíva visszaverésével, azonban ezt még nem erősítették meg, ha meg is tennék a helyzet mindig változhat.

A hadsereg veszteségei mind kisebb sebesülések, valójában a legutóbbi sérült nem rég érkezett meg egy közeli katonai kórházba, a mai harcokban hősi halott nem volt.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , , , , , , ,
Back to Top ↑