Cadmus fordítás Cadmus
 • Húszik válaszcsapásai a Vörös-tengeren

 • Szíriai konfliktus

 • Palesztin – izraeli konfliktus

 • Legolvasottabb híreink

  • No results available
 • Keresztényüldözés a Közel-Keleten

 • Afganisztáni háború

 • Tajvani konfliktus

 • Örmény-azeri konfliktus

 • Időjárás

Haditudósítás

2018. 06. 01.

Hadi helyzet Szíriában – 9200 fő kelet-ghoutai lakos vonult be a Szíriai Arab Hadseregbe

2018. 06. 01.

Több mint 9200 fő helyi lakos vonult be a Kelet-Ghouta régióból a Szíriai Arab Hadsereg és számos szíriai paramilitáris egység állományába a térség felszabadítása, április 14. óta számolt be róla a “Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központjának” (SOHR) nevezett szervezet.

A térségre vonatkozó megbékélési egyezmény alapján a 18 és 42 év közötti életkorú férfiak hat hónapos időszakot kaptak a törvényes státuszuk rendezésére és arra, hogy eleget tegyenek kötelező katonai szolgálatuknak a Szíriai Arab Hadseregben ha még nem teljesítették.

Május 9-én körülbelül 4000 fő helyi lakos vonult be a fegyveres erőkhöz az ellenzékinek nevezett “Damaszkusz Hangja” médium szerint.

Az Egyesült Államok állítólag fontolgatja az Al-Tanf határállomás elhagyását a szíriai-iraki határon egy Oroszországgal kötendő egyezmény alapján, amely arra kötelezné az iráni támogatású paramilitáris egységeket és a Hezbollah alegységeit, hogy vonuljanak vissza a jordániai határról és az Izraellel érintkező demarkációs vonalról, közölte a Newsweek magazin május 30-án. Korábban hasonló szóbeszédet terjesztett a szaúdi és izraeli média.

Május. 30-án Szergej Lavrov orosz külügyminiszter egy nyilatkozatot adott ki a dél-szíriai helyzetről. Azt mondta, hogy minden nem szíriai erőnek távozni kell a deszkalációs övezetből, amelyet az USA, Oroszország és Jordánia létesített 2017. júliusában. Néhány forrás a nyilatkozatot a fentebb említett pletykákkal hozta összefüggésbe.

Valószínű, hogy a helyzet világosabban lesz látható Avigdor Lieberman izraeli védelmi miniszter és más izraeli tisztségviselők Moszkvában tett látogatása után vagy a Szíriai Arab Hadsereg dél-szíriai hadműveletének a megindítását követően.

Az ISIS terrorszervezet mobil egységei újabb támadásokat indítottak a szíriai kormányerők állásai ellen a kelet-szíriai sivatagban, a T-3 szivattyúállomás és Humajmah falu közelében. Habár a kormánycsapatok mindkét rohamot visszaverték.

A körbezárt ISIS terroristák kelet-szíriai tevékenysége az egyik fő oka, hogy a Szíriai Arab Hadsereg erőfeszítéseket tesz a Daraa tartomány jelentős részét megszállva tartó militáns csoportok okozta probléma megoldására. Ezután a kormányerők képesek lesznek rá, hogy leszámoljanak a kelet-homszi sivatagban megmaradt ISIS terrorista csoportokkal.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , , , , , ,
Back to Top ↑