Cadmus fordítás Cadmus
Haditudósítás

2016. 10. 12.

Haditudósítás a hamai frontvonalokról (videó)

2016. 10. 12.

Kawkab falu földje a vahhabita terroristák temetőjévé lett Hama tartományban

Egy katonai forrás arról tájékoztatta az Al-Masdar News hírújságot, hogy a Dzsaish Al-Fatah nevű dzsihádista koalíció nagy támadását verte vissza a hadsereg, amelyet több sikertelen hullámban indítottak a vahhabita fegyveresek a mai nap folyamán egy észak-hamai falu ellen.

Összesen ötven támadó ellenséges fegyveres halt meg és további harminc megsebesült, miközben a maradékuk Morek és Szuran irányába vonult vissza. A forrás hozzátette, hogy a Szíriai Arab Hadsereg hamar megerődítette Kawkab falut, amikor a szíriai parancsnokok észlelték a dzsihádisták offenzívájára utaló jeleket, így lehetővé vált, hogy a kormányerők súlyos veszteségeket okozzanak a rohamozó vahhabita fegyvereseknek.

Több fotó jutott az Al-Masdar News tudósítóinak birtokába, amelyeken a likvidált dzsihádista fegyveresek a szíriai katonák bakancsai alatt “pihennek”. Annak ellenére, hogy a felkelőknek titulált vahhabita fegyveresek rövid időre beléptek Kawkab falu földjére, a falu újra teljesen a kormányerők ellenőrzése alatt áll.

A dzsihádista frakciók közötti belháború kiterjedésével, a Szíriai Arab Hadsereg Tigris Alakulatai valószínűleg Morek és Szuran felé folytatják a kormányerők ellenoffenzíváját, a két közeli település irányába, amelyek a vahhabiták megszállása alatt vannak. Amennyiben a két település a kormányerők kezébe kerül, így megnyílik az út előttük megszállt Idleb tartomány belsejében, amely jelenleg a Dzsaish Al-Fatah dzsihádista frakcióinak hátországa.

hama-terkep-2016-10-11

A Szíriai Arab Hadsereg tovább harcol a vahhabita terrorszervezetek ellen Észak-Hamaban

Az elmúlt hetekben Hama tartomány északi vidéke halálos harci övezetté vált, polgári személyeknek különösen, mert a frontvonal állandóan változott a Szíriai Arab Hadsereg és a Dzsaish Al-Fateh nevű dzsihádista koalíció fegyveresei között.

Azonban a Dzsund Al-Aksza (Al-Kaida) terrorszervezet és más vahhabita frakciók (Harakat Ahrar Al-Sham/Iszlám Front) között kitört dzsihádista belháborút kihasználva, a Szíriai Arab Hadsereg Tigris Alakulatai összesen 14 települést foglaltak vissza és csapásmérési közelségbe értek az M-5 jelű országúthoz. Legújabban a kormányerők visszaszerezték Kawkab falut.

Több részletet nézhetnek meg a hadi helyzetről a videóban:

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg (Al-Masdarnews)

Megosztom:

, , , , , ,
Back to Top ↑