Cadmus fordítás Cadmus
Haditudósítás

2016. 07. 04.

Haditudósítás Aleppo tartományból

2016. 07. 04.

A Szíriai Fegyveres Erők vahabita terroristák által megszállt térségben haladnak előre Észak-Aleppoban.

A Szíriai Fegyveres Erők új támadást indítottak az Al-Mallah gazdaságok területén ma este Észak-Aleppoban, miután minden körzetet visszafoglaltak, amelyet vahabita fegyveresek szereztek meg a hét elején.

A Szíriai Arab Hadsereg “Tigris Alakulatai”, ismert parancsnokuk Szuhail Al-Hasszan vezérőrnagy vezetésével benyomultak Al-Mallah déli szektorába miután megtisztították az említett körzet fő irányát, amely ketté osztja a területet

A Tigris Alakulatok mellé Észak-Aleppoban beosztott egyik hadi tudósító szerint a Szíriai Fegyveres Erők már elfoglalták és birtokolják a terület legnagyobb részét, amely Al-Mallah gazdaságainak déli szektorát jelenti.

Habár a “dzsihádista felkelők” (értsd: idegen vahabita terroristák) a Dszabhat Al-Nuszra (Al-Kaida frakció) és a Harakat Nur Al-Din Al-Zinki folytatják a harcot a Szíriai Fegyveres Erők ellen.

A vahabita terroristák még nem vonultak ki a térségből; és a legvalószínűbb, hogy kitartanak ameddig lehet, mert Al-Mallah közvetlen hozzáférést biztosít az Al-Castello főútvonalhoz .

Mivel az Al-Castello főút közvetlenül Aleppo városának keleti negyedeibe vezet, kiemelt utánpótlási vonalat jelent a megszálló terroristák számára.

Amennyiben a Dzsabhat Al-Nuszra és a Harakat Nur Al-Din Al-Zinki fegyveresei elveszítenék az Al-Castello főutat, akkor ostromzárba fognak kerülni Aleppo városán belül, mert a Szíriai Fegyveres Erők folyamatosan tüzérségi tűz alatt fogják tartani.

Terroristák kulcsfontosságú utánpótlási vonalát vágta el a Szíriai Arab Hadsereg Észak-Aleppoban

A Szíriai Arab Hadsereg elvágta a vahabita terroristák Castello főút mentén haladó utánpótlási vonalát Észak-Aleppoban, közölte egy katonai forrás.

“A hadsereg ellenőrzése alá vonta az Al-Mallah gazdaságok teljes területét és elvágta a terroristák utánpótlási vonalát a Castello főút mentén északra a nagyvárostól, így zárlat alá helyezte a megszálló fegyvereseket magában Aleppoban.” – közölte a forrás.

A Szíriai Arab Hadsereg a múlt hét eleje óta szorítja vissza a Dzsaish Al-Iszlam terrorszervezetet és a Dzsaish Al-Fatah szövetséget alkotó tíz terrorista csoport fegyvereseit Aleppo északi elővárosi övezetében.

Vasárnap reggel a Szíriai Fegyveres Erők katonái visszaverték a vahabita terroristákat azok állásaiból egy ipari körzet közelében, Aleppo városától északra, teljesen átvéve az ellenőrzést számos épületkomplexum felett.

A szíriai katonák terroristaellenes offenzívája az Al-Lajramun ipari körzetben súlyos személyi veszteségeket okozott a megszálló vahabita fegyvereseknek és visszavonulásra kényszerítette őket több épülettömbből.

A vahabita terroristák nehézfegyverzetet használtak az összecsapásokban a szíriai katonák ellen, de nem tudták lelassítani a kormányerők előrehaladását a harctéren.

Vahabita terroristák közvetlenül a Tigris Alakulatok csapdájába sétáltak Észak-Aleppoban

Egy aleppoi katonai forrás szerint a Szíriai Arab Hadsereg “Tigris Alakulatai” két nappal ezelőtt színlelt visszavonulást hajtottak végre az Al-Mallah gazdaságok területén lévő frontvonalon Észak-Aleppoban annak érdekben, hogy a lehető legnagyobb veszteségeket okozzák az “iszlamista” (értsd: vahabita terrorista) csoportoknak a térségben.

Jelentések szerint Szuhail Al-Hasszan vezérőrnagy, a “Tigris Alakulatok” parancsnoka volt az a személy, aki kidolgozta a tervet amelynek alapján a kormánycsapatok visszafoglaltak minden korábban elvesztett területet.

A “Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központja” (SOHR) nevű “ellenzéki” (értsd: a vahabita fegyveres) csoportokkal szimpatizáló média “felület” szerint megközelítőleg 40 fegyveresük halt meg, amikor Al-Mallah térsége, amelyen megpróbáltak áttörni gyakorlatilag halálos csapdává lett számukra.

Harctéri felvételek a hivatkozott oldalon lévő videóban.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , , , , ,
Back to Top ↑