Cadmus fordítás Cadmus
Haditudósítás

2016. 10. 30.

Haditudósítás Aleppoból

2016. 10. 30.

Dzsihádista fegyveresek támadtak az egész frontvonal mentén Nyugat-Aleppo ellen.

Szombat reggeli kezdettel, a Dzsaish Al-Fatah vahhabita terrorista szövetség újraindította a Nyugat-Aleppo elleni támadást, a tegnapi Dahijat Al-Asszad kerültbeli komoly szerzeményüket követően.

Kezdetben a Dzsaish Al-Fatah egy öngyilkos merénylője vezette “autóbomba” csapódott be a hadsereg egyik őrhelyébe, a Családi Vidámparknál, Aleppo északnyugati külvárosában. Percekkel később amikor dzsihádista fegyveresek rohamozták meg a helyszín, a hadsereg katonái visszavonulásra kényszerültek.

Azonban egy órával a Családi Vidámparkba történt beszivárgást követően, a Szíriai Arab Hadsereg rajtaütött a körzetbe betörő dzsihádista fegyvereseken és több tucatnyit megsebesített közülük. A hadsereg nehéz géppuskáinak tüzébe kerülve a Dzsaish Al-Fatah fegyveresei visszavonultak a helyszínről. Gyakorlatilag a terület így órákra a senki földjévé vált.

Egy másik öngyilkos merénylő vezette jármű becsapódása érte Dzsamiat Al-Zahrat, miután a dzsihádista fegyveresek azt állították, hogy elfoglaltak több ellenőrző pontot a kerület peremén és az Al-Obri gazdaságokban; azonban ezt, az Al-Masdar News hírújsággal kapcsolatban levő egyik hiteles Aleppo városi katonai forrás kifejezetten tagadta.

Ezeken kívül szombat délután a vahhabita fegyveresek két további támadást indítottak a Minian kerületnél és a Repülőműszaki Főiskolánál. Az utóbbi támadást a hadsereg teljesen visszaverte, miközben a Minian negyedben a dzsihádista fegyveresek lerohanták a hadsereg néhány állását, miután két további öngyilkos merénylő által felrobbantott jármű vezette a támadásukat.

Ez a térség, ahol a Dzsaish Al-Fatah fegyveresei támadnak, közvetlenül északra fekszik a Dahijat Al-Asszad kerülettől. Eközben egy ötödik öngyilkos merénylő vezette “autóbombás” támadást történt az 1070.számú lakónegyed kormányerők ellenőrizte területének egy kisebb részében.

Az Aleppo város elleni “iszlamista” (inkább vahhabita terrorista) offenzívát, ami tényszerűen az egyik legdöntőbb ilyen egész Szíriában, a Dzsabhat Fateh Al-Sham (Al-Kaida), az Adzsnad Al-Sham (csecsen dzsihád turisták), a Harakat Ahar Al-Sham (“mérsékeltnek” nevezett extrémisták), a Fajlakk Al-Sham nevű vahhabita terrorszervezetek és néhány más FSA frakció vezeti.

A Szíriai Arab Hadsereg erősítései megérkeztek Aleppoba, miközben a dzsihádista fegyveresek újra megpróbálták elvágni a kormányerők utánpótlási vonalát.

Nem rég az Al-Masdar News hírújságot arról tájékoztatták, hogy a szíriai kormányerők teljesen visszafoglalták a Családi Vidámpark területét. A Szíriai Arab Hadsereg ténylegesen elfojtott minden Északnyugat-Aleppo elleni támadást, miközben a dzsihádista fegyveresek teret nyertek a Minian negyedben.

Legalább öt robbanóanyaggal megrakott és öngyilkos merénylők által vezetett járművel (VBIED) végrehajtott támadás érte ma a kormányerők uralta Nyugat-Aleppot a tegnapi hat öngyilkos merénylős robbantás után.

A Szíriai Arab Hadsereg fontos kerület részeit foglalta vissza Nyugat-Aleppoban

A Szíriai Fegyveres Erők teljesen visszavették a Minian kerület terroristák által lerohant részeit Nyugat-Aleppoban, miután oda a Dzsaish Al-Fatah fegyveresei szivárogtak be két öngyilkos merénylő robbantása után ma korán reggel.

A heves városharc órákig eltartott, a Szíriai Arab Hadsereg és a Belügyminisztérium különleges alakulatai végül képesek voltak visszafoglalni a kerület összes megszállt részét és likvidálni vagy visszaszorítani a Dzsaish Al-Fatah fegyvereseit a Dahijat Al-Asszad kerület peremére és távolabbra délre.

A Minian negyed teljes területének ellenőrzése kiemelt fontosságú a Szíriai Arab Hadseregnek, mert sok százezer polgári lakost védelmez a sűrűn lakott nyugat-aleppoi kerületekben.

Egy katonai forrás szerint, aki az Al-Masdar News hírújságot tájékoztatta a frontvonalakon zajló eseményekről, megerősítette, hogy a kormányerők ellenoffenzíváját kizárólagosan szíriai katonák hajtották végre. Mindazonáltal az olyan szövetséges paramilitáris egységek, mint a libanoni Hezbollah és az iraki Harakat Al-Nudzsaba nagy számba vannak jelen Aleppo város déli részén.

Ténylegesen, a Minian negyed teljes területének visszafoglalása miatt a Szíriai Arab Hadsereg visszaszerezte a Dzsaish Al-Fatah összes mai aleppoi területi nyereségét.

Eközben szombaton hírek jöttek arról, hogy a “Tigris Alakulatok” jól ismert parancsnoka, Szuhail Al-Hasszan vezérőrnagy úr a Sivatagi Sólymok Dandár alegységei mellett megérkezett Aleppo városába, hogy támadásokat vezessen a vahhabita terroristák által megszállt és ostromzárba vont kelet-aleppo negyedek ellen.

Az elmúlt 48 órában egy tucatnyi, öngyilkos merénylő vezette robbanóanyagos járműves támadás érte a Szíriai Arab Hadsereg védelmi állásait Nyugat-Aleppoban. Az önkéntes dzsihádisták soraiban nagyon sok külföldi volt, mint Batah Al-Dzsazrawi, (Dzsabhat Fateh Al-Sham/Al-Kaida terrorista Szaúd-Arábiából), Hozefa Al-Turki és Abdel Aziz Al-Turki (mindkettő a Turkesztáni Iszlám Párt tagjai, Nyugat-Kínából) és két meg nem nevezett vahhabita terrorista Törökországból és Egyiptomból.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , , , , , , ,
Back to Top ↑