Cadmus fordítás Cadmus
Haditudósítás

2015. 11. 20.

Haditudósítás az Aleppo tartományban zajló hadműveletekről

2015. 11. 20.

A Szíriai Arab Hadsereg Tigris Alakulatai együttműködve a 2. Gépesített Hadosztállyal, a Nemzetvédelmi Erők Aleppo város egységével, a Baath Zászlóaljakkal (Khataib Al-Baath) a jelentések alapján beléptek Humajmah Al-Kabira településre Aleppo tartomány keleti területén miután heves harcokat vívtak az “Iraki és Levantei Iszlám Állam” (ISIS) terrorszervezet fegyvereseivel a Al-Kabira nyugati bejáratánál.

Egy kelet-aleppoi katonai forrás előzetes harctéri jelentései alapján a Tigris Alakulatok és szövetségeseik kétfelé váltak a Kwejersz Katonai Repülőtértől keletre: a Tigris Alakulatok és a 2. Hadosztály alegységei tovább nyomultak az ISIS erősségének számító Deir Hafer város felé, miközben a 2. Hadosztály más alegységei és a Hezbollah harcosai délnek Akklat Akkulah irányába törttel előre.

A katonai forrás hozzátette, hogy a Szíriai Fegyveres Erők jelenleg kemény tűzpárbajt vívnak az ISIS terroristákkal Humajmah Al-Kabira nyugati szektorában; azonban nem tudott több részlettel szolgálni a most zajló hadműveletek miatt.

Humajmah Al-Kabira hadászatilag keletre fekszik a Kwejersz Katonai Repülőtértől és nyugatra az ISIS által megszállt Deir Hafertől. Az említett város még megközelíthetlennek számított két hónappal ezelőtt. Azonban az Orosz Légierő bevatkozása és az orosz katonai segítségnyújtás kiegyenlítette az esélyeket a több arcvonalon harcoló Szíriai Fegyveres Erők számára, hiszen addig a vahhabita terrorszervezetek és az ISIS terroristák külföldről korlátlan humán, anyagi és technikai támogatásban részesültek. Most első alkalommal a megszállók 2012 nyári inváziója óta a Szíriai Fegyveres Erők újra megközelítették Deir Hafert.

Még nem tisztázott, hogy a Szíriai Fegyveres Erők benyomulnak-e Deir Hafer városába; azoban jelenleg közelednek feléje azzal, hogy ma reggel beléptek Humajmah Al-Kabirába.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , , , , ,
Back to Top ↑