Cadmus fordítás Cadmus
Szíria

2015. 03. 11.

Haditudósítás az Észak-Szíriai területekről

2015. 03. 11.

A kormányerők  jelentős területet szabadítottak fel Latakia Aleppo és Homsz tartományokban.

Aleppo: A Szíriai Arab Hadsereg katonái ellenőrzik a Légierő Felderítő Szolgálatának központját Al-Zahra-kerületben

14387_514636272012254_5426254077612890821_n

Aleppoi csata

Azonnal miután az Al-Kaidához tartozó Dzsabhat Al-Nuszra terrorszervezet fegyveresei felrobbantották pokolgépeiket egy alagútban a Légierő Felderítő Szolgálatának központja közelében az Al-Zahra kerületben, heves összecsapások törtek ki a Szíriai Arab Hadsereg katonái és a vahabita terroristák között a nyugati oldali védművön.

Dzsabhat Al-Nuszra terrorszervezethez tartozó közösségi média felületek állításai ellenére, hogy elfoglalták volna a Légierő Felderítés központját, szíriai katonai források megerősítették, hogy a Nuszra-patkányok nem hatoltak át a létesítmény külső kerítésén; így a vahabiták állításait megcáfolták.

A szíriai állami televízió helyszínen lévő tudósítója, Shadi Hulwe jelentette, hogy a Szíriai Arab Hadsereg teljesen ellenőrzi a létesítményt. 09.30 óra után damaszkuszi idő szerint megszűnt a lövöldözés.

A Szíriai Arab Hadsereg 6 katonája halt hősi halált a Dzsabhat Al-Nuszra elleni harcokban a Légierő Felderítő Szolgálat központjának védelmében; miközben a Nuszra-patkányok közül 21 dobta fel a talpát az ütközetben és nagy számú véglény sebesült meg, ami még nincs megerősítve.

Az “Iraki és Levantei Iszlám Állam (ISIS) nevű terrorszervezet egyre több területet veszít Homsz tartomány keleti részén; A Hadsereg Különleges Erői visszafoglalták Al-Dzsazalt

صقور-الصحراء

Sivatagi Sólymok dandára

A Szíriai Arab Hadsereg különleges műveleti dandára, a “Sivatagi Sólymok” (Al-Kuwat Szukkur Al-Szahra) együttműködve a 18. Páncélos Hadosztály egyik kijelölt alegységével támadást indítottak szerdán az “Iraki és Levantei Iszlám Állam” (ISIS) terrorszervezet fegyveresei ellen az Al-Dzsazal olajlelőhelyeknél Homsz tartomány keleti végében.

Visszaszorulva és utánpótlás hiányában az ISIS terroristák nem tudták feltartóztatni a Sivatagi Sólymok támadását; emiatt a vahabita terroristák teljesen visszavonták erőiket a térség olajlelőhelyeinek közeléből.

Az ellenséges vahabita megszállók Al-Dzsazalból történő visszavonulása közben a terroristák részben olajkutakat rongáltak meg, mielőtt a Sivatagi Sólymok megérkeztek a helyszínre.

Egy Homsz tartományban működő katonai forrásunk szerint az ISIS terroristák hadszíntéri parancsnoka, Nabil Al-Trabloszi (líbiai állampolgár Tripoliból) meghalt a Sivatagi Sólymokkal vívott tűzharc során 19 másik vahabita terroristával együtt.

Eközben Dzsabal Al-Shaerben a 18. Páncélos Hadosztály és a Sivatagi Sólymok folytatták tisztogató akcióikat a 105. számú olajkútnál, likvidálva 13 ISIS terroristát és megsemmisítve 3 páncélozott járművet és nehéz géppuskáikat.

Lattakia: A Szíriai Arab Hadsereg stratégiai jelentőségű várost szabadított fel a tartomány észak-nyugati részében

11060275_818869218194462_6537746387358834220_n

A Szíriai Arab Fegyveres Erők és a Hadsereg Vezérkari Főnöke Ali Abdullah Ajjub vezérezredes úr meglátogatta a Lattakia tartományban állomásozó csapatokat és megszemlézte az északi határon zajló hadműveletet.

A Szíriai Arab Hadsereg együttműködve a Nemzetvédelmi Milíciával (NDF) és a Mukkawama Szouri (Szíriai Ellenállás – hazafias gerillaszervezet) önkénteseivel jelentős előrehaladást értek el Lattakia tartomány észak-nyugati részén azzal, hogy felszabadították a stratégiai fekvésű Dorin várost a vahabita terroristák által megszállt Szalma városa közelében.

Egy katonai forrásunk szerint a hadművelet szerdán kezdődött, amikor a Hadsereg különleges erői áttörték az ellenséges állásokat a Dorin-magaslaton, elfoglalták az Al-Kaidához tartozó Al-Nuszra tüzelőállását a város felé vezető főút mentén.

A Tal Dorin (Dorin-magaslat) elfoglalását követően szerda reggel a Szíriai Arab Hadsereg támadó alegységei megrohamozták az Al-Nuszra terroristák birtokában maradt utolsó dombot, likvidáltak legalább két tucat ellenséges fegyverest mielőtt bejelentették a város ellenőrzésük alá vonását.

A Szíriai Arab Hadsereg és a Nemzetvédelmi Erők (NDF) átfésülték a városon kívül lévő területeket, a nemzetvédelmisek ezen kívül még elfoglalták a Rózsa-magaslatot is (Tal Al-Ward), ami Szalma és Dorin városok között van.

A Szíriai Arab Hadsereg katonái nem vesztegették az időt és tovább nyomultak Szalma város felé; katonáink egy nagyobb harccsoportja csatlakozott még az Al-Nuszra Front elbarikádozott fegyveresei elleni további támadáshoz a hegyvidéki városban közel Idleb tartomány határához.

A tűzharc még zajlik az esti órák óta Szalma városában, ahol a Hadsereg megpróbálja átvenni a városközpont feletti ellenőrzést, miközben a Szíriai Arab Légierő folyamatosan bombázza az Al-Nuszra Front terroristáit az állásaikban.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg  (Forrás: almasdarnews.com)

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑