Cadmus fordítás Cadmus
Haditudósítás

2018. 08. 09.

Haditudósítás Szíriából – Északon és délen is irtják a terroristákat (videó)

2018. 08. 09.

Északnyugat Szíriában megkezdődött Idleb tartomány felszabadítását célzó hadművelet előkészítése. Délen Al-Szwejdában a szíriai katonák és szövetségeseik az Iszlám Állam terrorsejtjeit számolják fel.

 A szíriai kormányerők megtámadták a militánsok utánpótlási vonalait Észak-Hamaban. A Szíriai Arab Hadsereg és szövetségesei a megszálló dzsihádista fegyveresek állásait és utánpótlási vonalait támadják Lahaja és Al-Latamina falvak közelében, amelyek 35 kilométerre északra feksznek Hama várostól. Szíriai kormánypárti források szerint a Szíriai Fegyveres Erők tovább fognak dolgozni, hogy elvágják a vahhabita militánsok észak-hamai és dél-idlebi ellátási vonalait.

Kelet-Szuwejdában a Szíriai Arab Hadsereg, a Szíriai Szociális Nemzeti Párt (SSNP) katonai szárnya A Forgószél Sólymai és más kormánypárti paramilitáris egységek visszaverték az ISIS terroristák egy támadását, amelyet öngyilkos merénylők támogattak. Helyi jelentések szerint a kormánycsapatok az ISIS terrorszervezet legalább három öngyilkos merénylőjével végeztek az összecsapásban. Nincsenek megerősített információk a kormányerők veszteségeiről.

A Szíriai Arab Hadsereg és az SSNP katonai szárnyának közös katonai akciója az Iszlám Állam ellen:

Augusztus 7-én az USA támogatta “Szíriai Demokratikus Erők” (SDF) bejelentették, hadműveletet akarnak indítani az ISIS terrorszervezet által megszállt Hadzsin körüli katlan ellen az Eufrátesz-folyó völgyében. Az SDF képviselői szerinta hadművelet előző szakasza sikeresen befejeződött és a felkészülés a következő fázisra folyamatos.

Augusztus 6-án kurd médiaaktivisták közzétettek egy videót, amelyen 200 darab teherautó látható fegyverekekkel, hadfelszereléssel és lőszerekkel megrakodva, amiket az USA vezette koalíció küldött az SDF milíciáinak Észak-Szíriába. A szállítmány rendeltetése, hogy tovább erősítse az SDF katonai képességeit, ami újabb kritikákat váltott ki a török médiában.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg, South Front

Megosztom:

, , , , , , , , ,
Back to Top ↑