Cadmus fordítás Cadmus
  • Húszik válaszcsapásai a Vörös-tengeren

  • Szíriai konfliktus

  • Palesztin – izraeli konfliktus

  • Legolvasottabb híreink

  • Keresztényüldözés a Közel-Keleten

  • Afganisztáni háború

  • Tajvani konfliktus

  • Örmény-azeri konfliktus

  • Időjárás

Haditudósítás

2016. 09. 12.

Haditudósítás Szíriából – terroristákra nem vonatkozik a fegyverszünet

2016. 09. 12.

A szíriai tűzszüneti egyezmény lehet, hogy megszünteti a szembenállást a szíriai kormányerők és ellenségeik között; azonban a kormánycsapatok a dzsihádista terrorszervezetek elleni hadműveleteik kiterjesztését tervezik.

A tűzszüneti egyezmény alapján a Szíriai Arab Hadsereg és a “mérsékelt ellenzékinek” nevezett erők nem fognak harcba bocsátkozni egymás ellen egy meg nem határozott időtartamra; ez nem jelenti azt, hogy hasonló kötelezettségük lenne a Dzsabhat Fatah Al-Sham (korábban Al-Nuszra Front) és a Dzsund Al-Aksza (másik Al-Kaida frakció) terrorszervezetekkel szemben.

A Szíriai Arab Hadsereg a hadműveletei kiterjesztését tervezi Észak-Aleppoban

Egy forrás a Szíriai Arab Hadsereg Tigris Alakulataitól azt közölte, hogy folytatni fogják a hadműveleteiket Észak-Aleppoban és nem fognak visszavonulni az Al-Castello főútvonalról és körzetéből (Al-Mallah).

Kezdetben egyesek azt hitték, hogy a Szíriai Fegyveres Erők visszavonulnak egy kilométerre északra az Al-Castello főútról, de ezt a Tigris Alakulatok parancsnoksága vasárnap megcáfolta.

aleppo-syria-army

A Tigris Alakulatok katonái

A Szíriai Fegyveres Erők át fogják engedni a humanitárius segélyszállító menetoszlopokat a Castello főútvonalon, de fenn fogják jelenlétüket a főútvonal mentén kialakított harcállásaikban.

A Szíriai Arab Hadsereg Dzsizr Al-Shughur felé nyomul

A Szíriai Fegyeres Erők nagy offenzívát indítottak ma Lattakia tartomány északi területén, megtámadva számos magaslatot és ellenséges megszállás alatt lévő falut Idleb tartomány irányába.

A Sivatagi Sólymok Dandár és a Szíriai Tengerészgyalogság vezetésével a Szíriai Fegyveres Erők a magasan fekvő Kabbani település megtámadásával kezdték a napot, ahol összecsaptak a Dzsabhat Fatah Al-Sham (korábban Al-Nuszra Front) és a Harakat Ahrar Al-Sham terrorszervezetek fegyvereseivel.

Azonban azóta a Szíriai Fegyveres Erők kiterjesztették hadműveleteiket Észak-Lattakiában elfoglalva a Tal Haddadeh, Dzsabal Al-Tafaijah és Dzsabal Hasszan Al-Rai hegycsúcsokat

Amennyiben sikeresen teljesítik ezt a katonai kihívást, akkor kedvező állásokat foglalhatnak el a dzsihádista frakciók által megszállt Dzsizr Al-Shughur város megtámadására, először amióta visszavonulásra kényszerültek a városból 2015 májusa óta.

Dzsihádisták foglaltak el egy fontos falut Észak-Hamaban

A Dzsund Al-Aksza és az Ahrar Al-Sham terrorszervezetek nagy támadásba kezdtek Kawkab falu ellen, miután felrobbantottak egy öngyilkos merénylő vezette autóbombát (VBIED).

aA robbanóanyaggal megrakott jármű (VBIED) úgy tűnik sikeresen becsapódott a védelmi állásokba, amikor a Szíriai Arab Hadsereg katonái kiürítették állásaikat és megpróbálták elzárni a támadók útját a falu körzetében. Szíriai és orosz vadászbombázók folyamatosan csapásokat mérnek a dzsihádisták állásaira és utánpótlási vonalaira Észak-Hamaban.hama-2016-09-11

Ha meg tudják erődíteni állásaikat Kawkab területén, akkor a Dzsund Al-Aksza nevű Al-Kaida frakció és a vahhabita Ahrar Al-Sham terrorszervezet valószínűleg Maanra fognak összpontosítani, ahol egy egyszer 2014-ben már követtek el horrorisztikus mészárlást a falu alawi lakossága ellen.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg (Al-Masdarnews)

Megosztom:

, , , , , , , , , , ,
Back to Top ↑