Cadmus fordítás Cadmus
Egyiptom

2019. 01. 23.

Három templomot zárattak be Egyiptomban

2019. 01. 23.

Meghajolt az egyiptomi rendőrség az iszlamisták nyomása alatt. A hatóságok, engedve a szélsőséges muszlim csoportok akaratának, három kopt keresztény templomot zárattak be – adta hírül a Linga.org.

Az egyiptomi hatóságok az Al-Mina-i püspökséghez tartozó templomokhoz kétszer, míg a Szalamout-i püspökség templomához egyszer vonultak ki, hogy összeláncolják azok bejáratait és lepecsételjék a zárakat.

Az első templomot Al-Mina város Kafar Al-Mansouri negyedében zárták be, miután a kerület muszlim lakossága napokon át követelte a kopt imahely lerombolását. Egy másik templomot szintén Al-Minában zárattak be – remélhetőleg ideiglenesen.

A harmadikat két hete a Szalamouti püspökséghez tartozó Koum Al-Raheb faluban zárták el a hívőktől. Az újonnan épült plébánia kapuját az egyiptomi biztonsági erők lepecsételték, miután a falu szélsőséges iszlamista tagjai napokon keresztül tüntetettek a kopt imahely megnyitása ellen – közölte a coptstoday.com.

A tavalyi év utolsó hónapjában szintén több templomot zárattak be az egyiptomi hatóságok, amik mögött rendszerint szélsőséges iszlamisták lobbija és utcai tüntetések álltak.

S4C.News – Kassab Adonis, Grafika: coptstoday.com

Megosztom:

, , , , , ,
Back to Top ↑