Cadmus fordítás Cadmus
Szíria

2014. 10. 13.

Hatvan pár kelt egybe egy közös katonai esküvőn Lattakiában

2014. 10. 13.

Egy esküvői ünnepséget tartottak Lattakiában a “Syriatel” távközlési vállalat támogatásával, hatvan pár bevonásával, akik között voltak a hadsereg állományába tartozók és vértanúk rokonai.

A házassági induló dallamaira a vőlegények és menyasszonyok beléptek a díszterembe, ahol az ünnepséget tartották büszkeséget sugározva magukból, mosollyal az arcukon, hivatalos személyek, a társadalom és a művészeti élet képviselőinek jelenlétében.

Mohammad Ahmad Al-Szallum, egy sebesült katona, a katonák és vértanúk rokonainak házasságkötése alkalmából ünnepi beszédében elmondta: “Tovább folytatjuk haladunk az áldozat útján, amíg győzni fogunk, vagy amíg mártír halált nem halunk.”

“A vértanúink áldozata nem lesz hiábavaló. A szíriai nép teljesen tudatában van az ő végzetüknek és tudja kik az ellenségei.”-mondta Al-Szallum.

Alá Szalmur, a “Syriatel” vállalat sajtórészlegének igazgatója elmondta, hogy a közös esküvőt az következő jelmondat nevében szervezték: “Együtt jóban rosszban”. Ez egy hatásos nemzeti hozzájárulás, Szíria hű népétől.

Szalmur kijelentette, hogy a vállalat feladata ez a program, amit azért indítottak, hogy támogassák a harcban elesett vértanúk családtagjait, aminek keretében az esküvő lebonyolítását megszervezték, hogy “egy lépéssel közelebb hozzák őket álmaik megvalósításához, saját kis háztartásuk létrehozásában.”

A maga részéről Kinda Nassar, a “Darb” nevű ökéntes segítő egyesület elnöke boldogságának adott hangot, hogy lehetőséget kaptak a részvételre a közös esküvőn és segítség érkezett az ünnepség teljeskörű lebonyolításához.

“Leírhatatlan az örömünk, hogy részesei lehetünk ennek a partinak, ami sok szíriai hazafit hozott össze, akik kaptak egy pillanatot, amikor legyőzhették meglévő bánatukat és velünk tölthetik el azt.”-mondták Hasszan Szulejman, egy katonatiszt és menyasszonya Ludzsain Ghlejsszeh.

Adham Abdo katonatiszt és menyasszonya Amina szintén kimondhatatlan boldogságát említette: “Nagy meglepetés volt számunkra, amikor kiválasztottak, hogy csatlakozhatunk más párokhoz.”

A Szíriai Arab Hadsereg más katonái hangot adtak annak a reményüknek, hogy “az ünnepség megkoronázza Szíria visszhangzó győzelmét a terrorizmus felett.”

Szíriai Arab Hadsereg facebook oldala

orientalista.hu 

Megosztom:

,
Back to Top ↑