Cadmus fordítás Cadmus
Vélemény

2018. 09. 03.

Hazájukért fogtak fegyvert

2018. 09. 03.

Sok szíriai, akik korábban terroristák megszállta városokban és falvakban éltek, fegyvert fogtak ezen militánsok ellen; többen közülük harcoltak az ISIS terrorszervezet ellen, azonban arra kényszerültek, hogy ezt a Szíriai Arab Hadsereg sorain kívül tegyék amióta a településeik és benne a családjaik közvetlen fenyegetés alatt álltak és sok külföldi származású egyén állította, hogy ezek az emberek “felkelők”, miközben csak a sajátjaikat védték mindenféle más politikai célkitűzés nélkül.

Ezek a nők és férfiak voltak az elsők, akik beléptek a hadseregbe és csatlakoztak a szíriai paramilitáris egységekhez, miután letették a fegyvert és megengedték, hogy a hatóságok megvizsgálják ténykedésüket és törvényesítsék a helyzetüket.

Sok ember Szíriában és azon kívül egyet nem értését fejezte ki azzal a gyakorlattal, hogy ezek a személyek felvételt nyertek a hadsereg állományába, akik közül többen még fegyvert sem fogtak az életükben és a politikai véleményüket az jelentette, amit a hiteltelen médiában mondtak nekik.

Nem alkotmányos, nem etikus és ami még fontosabb egyáltalán nem hazafias hozzáállás, hogy mindenkit terroristának nyilvánítunk, aki a hadsereg sorain kívül fogott fegyvert. A háború elejétől a Szíriai Arab Hadsereg sok katonája kényszerült rá a dezertálásra és a szolgálati helye elhagyására, mert terroristák fenyegették meg a családját, valamint amikor a fenyegetés elmúlt visszatért a hadsereg állományába, igen ők mind megkapták a megfelelő fegyelmi felelősségre vonást a szolgálati szabályzat és a katonai előírások szerint, azonban ezek az emberek semmilyen esetben nem állnak a terrorszervezetekkel egy szinten.

Habár legyenek mélyen győződve róla, hogy akik nem érdemelnek kegyelmet, meg fogják kapni a büntetést, amire rászolgáltak.

Nem akarjuk mentegetni a fentebb felsorolt cselekedeteket, főleg a dezertálást, azonban mindig a puszta valóságról beszéltek a felületükön függetlenül attól, hogy mások kedvelik ezt vagy nem.

Végül, emlékezzenek arra, hogy ez a zászló és az egyenruha a szíriai népért van; ez a szolgálat a népért van, akiknek fiaiból és lányaiból állnak a Szíriai Fegyveres Erők és akiknek a támogatásával és az erejével Szíria még mindig talpon van és soha nem fog elbukni!

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, ,
Back to Top ↑