Cadmus fordítás Cadmus
Haditudósítás

2018. 08. 13.

Helyreállt a rend Al-Szuwejdában, az Iszlám Állam visszavonult

2018. 08. 13.

A Szíriai Arab Hadsereg helyreállította az ellenőrzést Al-Szuwejda közigazgatási határán, az ISIS terroristák visszavonulnak.

A Szíriai Arab Hadsereg és helyi paramilitáris egységek teljesen ellenőrzésük alá vonták Al-Szuwejda és Damaszkusz tartományok közigazgatási határát az ISIS terrorszervezet sejtjei elleni hadműveletükben, közölte a Szíriai Arab Hírügynökség (SANA).

A SANA Al-Szuwejda tartományi tudósítója elmondta, hogy az ISIS megmaradt fegyvereseit teljesen zárlatba vonták Al-Szafa térségében, a tartomány északi részén.

A Szíriai Arab Hadsereg hadművelete az ISIS terrorszervezet sejtjei ellen Al-Szuwejda tartomány keleti részén:

Egy nappal előtte a Szíriai Arab Hadsereg 21 helységet tisztított meg a terroristáktól Észak-Szuwejdában, közöttük a kulcsfontosságú Al-Kara körzetét, amelyik Al-Szafa közelében van.

A szíriai “al-Suwayda 24” internetes oldal szerint a Szíriai Arab Hadsereg tüzérsége jelenleg az ISIS terroristák megmaradt állásait és rejtekhelyeit lövi Al-Szafaban.

A hadsereg bonyolult terepviszonyokkal fog szembenézni, miközben Al-Szafat támadja, mert a körzetet nagy mértékben megerődítették a megszálló dzsihádisták. Az ISIS terroristák továbbra is fogságban tartanak legalább 30 fő polgári személyt, akiket két héttel ezelőtt raboltak el a rajtaütésük során.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg, South Front

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑