Cadmus fordítás Cadmus
Szíria

2015. 04. 06.

Helyzetjelentés Szíriából

2015. 04. 06.

 Előretörések Aleppoban és Der Ezzourban, mészárlás Hama tartományban.

Összecsapások vannak Aleppótól északra; Egy újabb Al-Nuszra drónt lőttek le a Szíriai Nemzetvédelmi Erők

aleppo drón

Összecsapások Aleppótól északra

A Nemzetvédelmi Erők (NDF) lelőttek egy újabb felderítő drónt, ami a Szírián élősködő Al-Kaida csoporthoz, a Dzsabhat Al-Nuszrához tartozott Deir Zejtun falu felett, Aleppotól északra.

Ez második pilóta nélüli felderítő repülőgép, amit a Szíriai Arab Hadsereg és a Nemzetvédelmi Erők leszedtek az elmúlt két nap során. Ez a hatodik ilyen eszköz amit a honvédő erők lelőttek két hét alatt.

A drónt a nemzetvédelmiek állásai felett látták ártepülni Deir Zejtun nyugati része felett, mielőtt a milicisták parancsot kaptak annak lelövésére damaszkuszi idő szerint 12.30-kor a keddi napon.

Miközben a drón még üzemelt, a Dzsabhat Al-Nuszra együttműködve a Dzsaish Al-Mudzsheddin terrorszervezettel megtámadták Deir Zejtun északi szektorát; azonban képtelenek voltak betörni a településre, mert a Szíriai Arab Légierő kíméletlenül szétzúzta a közelben gyülekező ellenséges csoportokat.

Keletre Deir Zejtuntól a Szíriai Arab Hadsereg, a Nemzetvédelmi Erők és a Liva Al-Kudsz milicistái visszaverték a Dzsabhat Al-Nuszra egy másik betörési kísérletét Bashkovi faluban, 13 ellenséges vahabita terrorista halálát eredményezve és 6 másik letartóztatását.

Heves összecsapások törtek ki a Handarat menekülttábortól északra, amikor a Szíriai Arab Hadsereghez hű Palesztin Milícia folytatta a “Liva Szukkur Al-Sham” terrorszervezet fegyveresei elleni offenzívát, megtisztítva egy másik épülettömböt a menekülttábor északi bejáratával szembeni körzetben.

A Szíriai Arab Hadsereg több létesítményt foglalt vissza az Al-Lajramun kerületben Aleppo városában

Pár terroristával kevesebb…

A Szíriai Arab Hadsereg együttműködve a Nemzetvédelmi Erőkkel (NDF) megszerezte a “Jazz” bevásárló központ és az Aleppo városi közlekedési vállalat gépkocsi színei feletti ellenőrzést miután áttörte az Iszlám Front (öböl-menti arab országok által pénzelt terrorista koalíció) védelmi állásait Al-Lajramun-kerület déli szektorában Aleppoban.

Egy katonai forrás szerint a Hadsereg és a Nemzetvédelmi Erők az Iszlám Front 16 fegyveresével végeztek Al-Lajramunban, közöttük 3 külföldi állampolgárral, akik Törökországból, Csecsenföldről és Malajziából származtak.

Heves összecsapások törtek ki a Nemzetvédelmi Erők (NDF) és az Al-Kaida Szírián élősködő tagszervezete a Dzsabhat Al-Nuszra között az Al-Mallah gazdaságoktól keletre, ahol mindkét fél nehéz gépfegyverekkel és aknavetőkkel lötte egymás állásait, az Al-Kaida fegyveresek megpróbáltak betörni az Aleppotól északra lévő falu területére.

Dzsabhat Al-Nuszra és a szövetségeseik a Dzsaish Al-Mudzsaheddin és a Harakat Ahrar Al-Sham terrorszervezetekből megpróbáltak betörni Bashkovi településre annak a nyugati határán; azonban a Nemzetvédelmi Erők és a szíriai állammal szövetséges Liva Al-Kudsz milícia önkéntesei erődített állásaikban kemény ellenállást tanúsítva visszaverték a támadást a falunál.

Eközben észak-keletre Bashkovitól a Dzsabhat Al-Nuszra, a Dzsaish Al-Mudzsaheddin terrorszervezetek folytatták offenzívájukat Deir Zejtun ellen, megtámadva a Nemzetvédelmi Erők (NDF) védelmi állásait az északi szárnyon, az itt található szétszórt gazdaságok területén, Aleppo városától északra. A támadás eredménytelen volt, nem törént területi változás a szembenálló erők között.

A Köztársasági Gárda több területet foglalt vissza Deir Ezzortól délre

der elzour

A Köztársasági Gárda. Sivatagi Sólyom csapata

A Szíriai Arab Hadsereg, Köztársasági Gárda 104. Légi Deszant Dandár áttörte az “Iraki és Levantei Iszlám Állam” (ISIS) nevű terrorszervezet védelmi vonalát az Al-Tajm olajmező közelében lévő Elektromos Műveknél, elfoglalva a területet a felfegyverzett terroristákkal vívott heves összecsapások után Deir Ezzor tartományban.

Az Elektromos Művek feletti ellenőrzés átvételét követően a 104. Dandár támadó alegységei tovább törtek előre a stratégiai fekvésű Tal Sharadah magaslatig, ahol megütköztek egy nagy létszámú ISIS kontingenssel az észak-nyugati határvonalnál.

 

Heves tűzharcot jelentettek a Szakkr-sziget központi parkjából, amikor a 104. Dandár kijelölt erői folytatták offenzívájukat, hogy visszafoglalják az Al-Arifa kerület megmaradt részeit, amelyek a kiemelt fontosságú függő híd közelében fekszenek, amely a tartományi főváros szárazföldi részéhez vezet.

A Szakkr-szigeten a 104. Dandár erői megsemmisítettek egy ISIS fegyverraktárat miután keményen megütköztek a terroristákkal, 14 vahabita fegyveres likvidálását eredményezve.

A Szakkr-szigeten likvidált ISIS fegyveresek között a köztársasági gárdisták 4 külföldi terroristát azonosítottak: Dzsamal Abdel-Fatah Al-Nadhir (iraki), Kuszaj Luajj Al-Szultani (szaúd-arábiai), Karam Juszif Al-Hoszni (szaúd-arábiai), Abu Musztafa Al-Maghrebi (marokkói).

Az ISIS fegyveresei keleti irányból új támadással próbálkoztak a Deir Ezzor Katonai Repülőbázis ellen; azonban újra visszaverték őket a Hadsereg erői, amikor a keleti külsö védvonal katonái elfojtották a beszivárgási kísérletet.

 48 polgári személy halt meg az Al-Szalamijeh körzetében lévő falu elleni terrorista támadásban

hamai mészárlás

Az asszonyokat élve égették el a terroristák

Az Al-Mabudzsi falu lakói elleni csütörtöki terrorista támadás áldozatainak száma 48 főre emelkedett Hama tartományban.

A takfiri terrorista csoportok által elkövetett mészárlásban több polgári személy életét vesztette, ami korai reggeli órákban. A helyi rendőrség szerint az áldozatok többsége nő és gyermek.

Hadsereg alegységei együttműködve a Nemzetvédelmi Erőkkel és felfegyverzett helyi lakosokkal szembeszálltak a terroristákkal, súlyos személyi és technikai veszteségeket okozva nekik.

A rendőrség közölte a SANA-val, hogy a terroristák leromboltak, szétvertek és felgyújtottak több tucatnyi lakóházat miután kirabolták mindet.

A falut, amely 7 kilométerre fekszik Al-Szabbura térségétől keletre Al-Szalamijeh város vonzáskörzetében, több irányból rohanták meg, jelentette a rendőrség.

A SANA katonai forrásokat idézve közölte, hogy a Hadsereg tűzszerészei 40-nél több robbanószerkezetet hatástalanítottak, amelyeket a terroristák telepítettek a falu lakosainak házaiba.

A hónap elején takfiri terroristák Al-Kanafez városában követtek el mészárlást, Al-Szalamijeh város keleti vonzáskörzetében, megölve 5 polgári személyt és sokat megsebesítve.

2014 augusztusában fegyveres terroristák merényletében 7 testvér (mind gyermekek) halt meg Al-Mezejra városában szintén Al-Szalamijeh vonzáskörzetében.

Nyugodjon Békében minden áldozat!

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg  (Forrás: almasdarnews.com)

 

 

Megosztom:

, , , , , , ,
Back to Top ↑