Cadmus fordítás Cadmus
Közel-Kelet

2024. 01. 14.

Hezbollah szerint Izrael egyetlen célját sem érte el Gázában

2024. 01. 14.

A Hezbollah libanoni fegyveres szervezet vezetője vasárnap, a gázai hadművelet századik napján úgy vélte, hogy Izrael kudarcot vallott gázai céljai elérésével, ezért kénytelen lesz tárgyalni.

“Mit ért el az ellenség a száz nap alatt a gyilkoláson kívül?” – tette fel a kérdést televíziós beszédében Haszan Naszrallah.
“(Izrael) semmilyen tényleges vagy látszólagos győzelmet nem ért el. Elbukott a kihirdetett, félig nyilvánosságra hozott, illetve hallgatólagos céljai elérésében” – tette hozzá Naszrallah.

“Ha így folytatja, legyen szó Gázáról, Ciszjordániáról, Libanonról, Jemenről vagy Irakról, az ellenséges kormánynak nem lesz más választása, mint elfogadni a gázai ellenállás feltételeit, azaz véget vetni a gázai agressziónak és tárgyalni” – vélte Hezbollah főtitkára.

A Hamász katonái október 7-i, katonai akciót hajtott végre Izrael ellen. Válaszul a cionista rezsim légitámadásokat, majd szárazföldi offenzívát indított a Hamász uralta Gázai övezetben. A legfrissebb adatok szerint 23 968 ember halt meg, többségükben nők és gyermekek. A sebesültek száma meghaladja a 60 ezret.

Október óta a Hamásszal szövetséges és szintén Irán támogatását élvező, síita Hezbollah és Izrael között mindennapos a tűzpárbaj. Az AFP francia hírügynökség rendelkezésre álló adatok szerint három hónap alatt 190 ember halt meg Libanonban, közöttük a Hezbollah legkevesebb 141 fegyverese és több mint húsz polgári személy.

MTI nyomán

Megosztom:

, , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Back to Top ↑