Cadmus fordítás Cadmus
Európa

2016. 10. 12.

Hosszabbítóval kötözték meg a chemnitzi terroristát a hősként ünnepelt szírek

2016. 10. 12.

Valóságos hős lett Németországban az a három szír, aki elfogta a napok óta körözött terroristát Lipcsében. A 22 éves – szintén szír – férfi a berlini repülőtéren készült robbantani. Először szállást adtak neki a lipcseiek, aztán meglátták a körözést. Ekkor egy hosszabbítóval megkötözték, majd átadták honfitársukat a rendőröknek. A hősök azonban nem vállalják arcukat, attól félnek, a helyi szélsőségesek bosszút állnak.

Egy berlini repülőtéren akart merényletet elkövetni az a szír terrorista, akit három napos hajtóvadászat után hétfőn fogtak el Lipcsében – ezt Hans-Georg Maassen, a német Alkotmányvédelmi Hivatal vezetője erősítette meg.

Szeptember elején a német hírszerzés forrásai már jelezték, hogy az Iszlám Állam támadásra készül. A kezdeti értesülések vonatok elleni támadások előkészítésére utaltak, de később világossá vált, hogy a szír férfi Berlin egyik repülőtere ellen tervezett merényletet – mondta.

A 22 éves szír férfi tavaly érkezett Németországba, ahol menedékkérelmet adott be. A rendőrök szombaton a férfi lakásán egy kész bombát találtak, pont olyat, amilyet a tavaly novemberi párizsi és a márciusi brüsszeli terrortámadásoknál használtak az elkövetők. A terrorista hétvégén kicsúszott a rendőrök keze közül, végül hétfőn Lipcsében fogták el, nem mindennapi körülmények között, és ismét csak nem a német rendőröknek köszönhetően. Három szír migráns kapta el.

Pózoltak a megkötözött terroristával

A német sajtóban megjelentek fotók is arról, ahogy saját honfitársai elfogják és megkötözik a szír Dzsaber al Bakr-t. Sőt, még pózolnak is az ártalmatlanná tett terroristával.

A 22 éves iszlamista a lipcsei állomáson ment oda szír férfiakhoz azzal, hogy adjanak neki szállást, mert nincs hol aludnia. Be is fogadták, állításuk szerint akkor még nem tudták, kivel van dolguk. Mint mondták, nem tudnak annyira németül, hogy értsék a híradót, ezért nem is nézték.

Csakhogy az egyik közösségi portálra is felkerült a fotója, és az is, hogy országos hajtóvadászat van ellene. Ezt viszont a házigazdák a telefonjukon látták. Ezután úgy döntöttek, hogy feladják a rendőrségen.

Leteperték, majd egyikük ezzel a hosszabbítóval összekötözte a lábát, egy másikkal a kezét.

Ezután hívták ki a rendőröket, és át is adták nekik.

A három szír valóságos hős lett Németországban. A Bild című német lap tudósítása címében is azt írja, hogy a FEK, vagyis Flüchtlings Einsatz Kommandó, magyarul a Menekült Bevetési Egység jobb, mint rendőrök százai. Azt is írják, sokan gondolnak most rájuk hálával az országban, hiszen egy terrortámadást akadályoztak meg.

Kiváltképp a muszlim bevándorlók büszkék.

„Ha történik egy merénylet, szinte imádkozom, hogy csak ne egy menekült legyen az elkövető. A németek már kezdenek így gondolni ránk. És most, szírek akadályoztak meg egy merényletet. Jó, a terrorista is szír volt, de ez is mutatja, nem vagyunk mind egyformák, nem minden muszlim menekült terrorista” – mondta egy bevándorló.

Németország új hősei azonban nem merik mutatni arcukat, fotót is csak így – télikabátban, fejre húzott kapucnival és háttal ülve engedtek készíteni magukról. Egyikük azt mondja, félnek attól, hogy a Németországban élő muszlim szélsőségesek kegyetlen bosszút állnak rajtuk azért, amit tettek.

Orientalista.hu – (M1, Hirado.hu)

Megosztom:

,
Back to Top ↑