Cadmus fordítás Cadmus
Palesztina

2021. 05. 02.

Húsvétkor keresztényeket vert meg az izraeli rendőrség Jeruzsálem utcáin (videó)

2021. 05. 02.

A helyi lakosok által készített videón látható, ahogyan az izraeli rendőrség rátámadt az istentiszteletre igyekvő keresztényekre a megszállt Jeruzsálemben.

Izrael állam rendőrei brutálisan megverték több palesztin keresztényt is akik a Szent Sír Bazilikába szerettek volna eljutni istentiszteletre.

A Jeruzsálemben megszálló erőkkel jelen lévő Izrael a támadás után megtiltotta, hogy a keresztények eljussanak a bazilikába ahol az ortodox Húsvéthoz kapcsolódó istentiszteleten vettek volna részt.

Ugyanez történik rendszeresen az Al-Aksza mecsetnél is, ahonnan a muszlim híveket akarják eltávolítani az izraeli megszállók.

Az izraeli kormány ugyanis rendszeresen támadja a más vallású embereket a megszállás alatt lévő területeken és Jeruzsálemet úgy képzelik el, mintegy ,,fajilag tiszta,, zsidó várost.

Helyi keresztény egyházi és politikai vezetők szerint felháborító, ahogyan a saját népét folyamatosan áldozatként feltüntető Izrael bánik a vallási kisebbségekkel és az otthonaikból és földjeikről elűzött palesztin lakossággal.

Az izraeli megszállás óta  Szentföldön élő keresztények folyamatosan menekülnek el Palesztinából. A palesztin keresztények 99%-a migrációban él.

A támadásról készült felvételt ide kattintva lehet megtekinteni.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (Shehab News)

Megosztom:

, , , , , , , ,
Back to Top ↑