Irak

2016. 07. 24.

Hetven kilométeres földsáncot építenek az Iszlám Állam feltartóztatására (videó)

Az egyre gyakoribb öngyilkos merényletek miatt, az iraki hadsereg  közel hetven kilométeres árkot és földsáncot épít a Kerbala város köré. 

A síiták szent városát védő Imám Hussein bázis katonái a várostól száz kilométerre a sivatag közepén egy közel hetven kilométeres árkot és földsáncot kezdtek el építeni, hogy feltartóztassák az Iszlám Állam terrorszervezet öngyilkos merénylőit.

A védelmi földsáncot a Kerbala és Nakhab várost összekötő országút mellett húzódik majd el, és egészen mélyen az iraki sivatagba nyúlik be. – közölte a Bagdad TV.

Kasem Maslah a Kerbalát védő katonai bázis parancsnoka szerint a három méter széles két méter mély árok, és az előtte tornyosuló három méter magas földsánc segítségével feltudják majd tartóztatni a terroristákat, ezzel garantálni tudják a szent városba érkező zarándokok biztonságát.

Az Iraki Honvédelmi Minisztérium Középső-Eufrátesz parancsnokságának vezetősége szerint az öngyilkos merényletek többsége azért volt sikeres mert a terroristák a nehezen ellenőrizhető  sivatagon keresztül könnyen eljutottak a szent városba.

Kays Khalaf AlMahmadawi a Középső-Eufrátesz hadművelet tábornoka szerint a földsáncnak nagy visszatartó és felfogó ereje lesz a Daeshal szemben.

A tervek szerint  minden egye kilométernél tornyot építenek, a védelmi rendszert felszerelik kamera hálózattal is. A védelmi feladatokat  Iraki Hadsereg, a rendőrség, A Hasd Al-Shaabi népi milícia és a szent várost védő husszeinisták közösen látják majd el.

Az Iszlám Állam nevű  vahabita terrorszervezet egyik kiemelt célpontja a vallási és etnikai kisebbségek szent helyei. A síiták szent városában az elmúlt években több tucat öngyilkos merénylő robbantotta fel magát.

Orientalista.hu  – Sinoda

Sharing is caring!

, , , , , ,
Back to Top ↑