Cadmus fordítás Cadmus
Irak

2016. 07. 24.

Hetven kilométeres földsáncot építenek az Iszlám Állam feltartóztatására (videó)

2016. 07. 24.

Az egyre gyakoribb öngyilkos merényletek miatt, az iraki hadsereg  közel hetven kilométeres árkot és földsáncot épít a Kerbala város köré. 

A síiták szent városát védő Imám Hussein bázis katonái a várostól száz kilométerre a sivatag közepén egy közel hetven kilométeres árkot és földsáncot kezdtek el építeni, hogy feltartóztassák az Iszlám Állam terrorszervezet öngyilkos merénylőit.

A védelmi földsáncot a Kerbala és Nakhab várost összekötő országút mellett húzódik majd el, és egészen mélyen az iraki sivatagba nyúlik be. – közölte a Bagdad TV.

Kasem Maslah a Kerbalát védő katonai bázis parancsnoka szerint a három méter széles két méter mély árok, és az előtte tornyosuló három méter magas földsánc segítségével feltudják majd tartóztatni a terroristákat, ezzel garantálni tudják a szent városba érkező zarándokok biztonságát.

Az Iraki Honvédelmi Minisztérium Középső-Eufrátesz parancsnokságának vezetősége szerint az öngyilkos merényletek többsége azért volt sikeres mert a terroristák a nehezen ellenőrizhető  sivatagon keresztül könnyen eljutottak a szent városba.

Kays Khalaf AlMahmadawi a Középső-Eufrátesz hadművelet tábornoka szerint a földsáncnak nagy visszatartó és felfogó ereje lesz a Daeshal szemben.

A tervek szerint  minden egye kilométernél tornyot építenek, a védelmi rendszert felszerelik kamera hálózattal is. A védelmi feladatokat  Iraki Hadsereg, a rendőrség, A Hasd Al-Shaabi népi milícia és a szent várost védő husszeinisták közösen látják majd el.

Az Iszlám Állam nevű  vahabita terrorszervezet egyik kiemelt célpontja a vallási és etnikai kisebbségek szent helyei. A síiták szent városában az elmúlt években több tucat öngyilkos merénylő robbantotta fel magát.

Orientalista.hu  – Sinoda

Megosztom:

, , , , , ,
Back to Top ↑