Cadmus fordítás Cadmus
Irak

2022. 06. 19.

Irakban végeztek a Moszad egyik műveleti parancsnokával

2022. 06. 19.

Iraki és libanoni hírforrások szerint az izraeli hírszerzés egyik műveleti parancsnoka halt meg abban a támadásban melyet drónnal követtek el egy gépkocsi ellen az észak-iraki Erbil városában.

A hírek szerint a támadás áldozata Ilak Ron százados, az izraeli hírszerzés ,,Kidon,, nevű műveleti egységének parancsnoka. Iráni hírforrások szerint egy vele utazó másik Moszad ügynök is meghalt a támadás során. Azonban a műveleti parancsnok halálát se izraeli, se iráni kormányzati források nem erősítették meg.

Szerkesztőségünk iráni forrásai szerint a támadás az Iráni Forradalmi Gárda bosszúja volt a május végén Teheránban történt gyilkosság miatt, melyben Hassan Sayyed Khodaei, a Forradalmi Gárda egyik ezredese veszítette életét. A szíriai műveletekért felelős ezredest több mint valószínű, hogy az izraeli hírszerzás gyilkolta meg az iráni fővárosban.

A Kurdistan 24 híroldal egy videót is közzétett, mely az izraeli parancsnok gépkocsija elleni támadásról készült. A videót a libanoni Al-Mayadeen híroldal is megosztotta.

Az észak-iraki kurd biztonsági szervek szerint az Iraki Hezbollah mozgalom hajtott végre támadást kurd területeken és az okozta a robbanást. Részleteket azonban ők sem osztottak meg az esettel kapcsolatban.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (Al-Bawaba)

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑