Cadmus fordítás Cadmus
Irak

2023. 01. 21.

Iraki miniszterelnök: Még szükség van az amerikai csapatokra

2023. 01. 21.

Mohamed Shia Al-Sudani iraki miniszterelnök egy sajtótájékoztatón azt nyilatkozta, hogy még mindig szükség van az országban állomásozó amerikai csapatokra, az iraki erők kiképzése miatt. Elmondása szerint az amerikaiak jelentős segítséget nyújtanak az Iszlám Állam terrorszervezet elleni harcban.

,,Úgy gondoljuk, hosz szükség van még a külföldi csapatokra. Az Iszlám Állammal (ISIS) való leszámoláshoz még időre van szükség.,,

Az Egyesült Államok és a NATO más tagállamainak erői ugyanis egy kiképző központban segítik az iraki csapatok felkészülését a terroristák elleni harcra.

A korábban Irakból kivonuló amerikai erők 2014-ben, az Iszlám Állam nevű terrorszervezet megjelenése után tértek vissza Irakba, a terrorizmus elleni háborúban való segítség címén.

A Qasem Suleimani tábornok elleni amerikai merénylet után 2003-ban azonban az iraki parlament törvényt fogadott el, melyben felszólították a külföldi csapatokat az ország elhagyására. A szövetséges erők többsége ekkor ki is vonult Irakból.

Az Egyesült Államok jelenleg 2000, a NATO pedig néhány száz katonát állomásoztat jelenleg Irakban, akik az iraki hadsereg kiképzését segítik.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (Al-Jazeera)

Megosztom:

, , ,
Back to Top ↑