Cadmus fordítás Cadmus
Biztonságpolitika

2019. 04. 21.

Irán és Omán közös tengeri hadgyakorlatot tartott

2019. 04. 21.

A Tasnim News iráni hírügynökség beszámolója szerint Irán és Omán közös tengeri hadgyakorlatot tartott ománi felségvizeken, hogy ezzel is erősítsék a két ország közötti katonai együttműködést.

A két ország hadihajói Muscat partjainál tartották a közös hadgyakorlatot, melynek része volt a tengerből való mentési feladat is, jelentette ki az Iráni Iszlám Köztársaság fegyveres erőinek vezérkara.

Az iráni haditengerészettel közös gyakorlaton az ománi Királyi Haditengerészeten kívül részt vettek az ománi Királyi Légierő és a határőrség egységei is és iráni részről az amerikaiak által terror szervezetnek nyilvánított Iráni Forradalmi Gárda egységei is ott voltak a hadgyakorlaton.

A hadgyakorlat az ez évi aktuális iráni-ománi katonai együttműködéssel kapcsolatos találkozó ideje alatt zajlott le. A házigazda szerepkörét ezúttal az Ománi Szultánság haderejének vezérkara töltötte be. Ez alkalomból egy magas rangú iráni katonai delegáció utazott Muscat-ba, melynek élén Ghadir Nezami tábornok állt.

Az iráni katonai delegációval azonban 120 iráni üzletember is az ománi fővárosba utazott. Az Ománba delegált iráni nagykövet Mohammad Reza Nouri Shahroudi elmondta, hogy a két ország szeretné kiszélesíteni az együttműködést a tengeri kereskedelem és szállítmányozás terén. A légi közlekedés terén pedig a jelenlegi heti 20-ról 48-ra szeretnék növelni a két ország közötti járatok számát.

Orientalista.hu – Al-Isfahani

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑