Cadmus fordítás Cadmus
Biztonságpolitika

2018. 08. 15.

Irán készen áll arra, hogy megossza védelmi képességeit a szövetségeseivel

2018. 08. 15.

Az iráni hadsereg szárazföldi alakulatainak parancsnoka, Kiomars Heidari tábornok bejelentette, hogy az Iráni Fegyveres Erők katonai téren minden védelmi eszköz gyártásának tekintetében elérték az önellátást.

A tábornok kijelentette, hogy védelmi képességeiket és védelmi technológiájukat megosztják a baráti és testvéri országokkal.

Az iráni vezérkar szerint a védelmi fejlesztések terén azért értek el ilyen jelentős sikereket, mert a fegyveres erők komoly kapcsolatot tartanak fent az egyetemekkel és a különböző kutató-fejlesztő csoportokkal. A jó ötletek számára pedig lehetővé teszik a sorozatgyártást és a tömegtermelést. Az utóbbi években az iráni katonai fejlesztők jelentős előrelépést tettek a különböző védelmi technológiák terén. A legfontosabb ezek közül talán a rakéta technológia, hiszen számos modern és korszerű légvédelmi eszközt fejlesztettek ki, de ezen kívül komoly munkát folytattak a különböző ballisztikus rakéták és torpedók fejlesztése terén.

Khamenei imám még egy 2018 februári beszédében arra szólította fel az ország katonai vezetését, hogy minden erőfeszítést tegyenek meg a védelmi képességek javítására és azért, hogy egy támadás esetén a megfelelő válaszcsapást tudják mérni az ellenségre. És azokra akik bírálják Irán rakéta programját.

Orientalista.hu – Al-Isfahani, Tasnimnews

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑