Cadmus fordítás Cadmus
Haditudósítás

2021. 01. 07.

ISIS terroristákra vadászott a szíriai légierő (videó)

2021. 01. 07.

Egy szíriai harci helikoptert filmeztek le, amikor az ISIS terrorszervezet fegyvereseinek állásaira mér csapásokat, miután a vahhabita terrorszervezet merényletet hajtott végre a Szíriai Arab Hadsereg katonáit szállító autóbuszok ellen egy kiemelt fontosságú országút mentén Kelet-Szíriában.

Harctéri beszámolók szerint a Szíriai Arab Hadsereg harci helikopterei és az Orosz Légierő vadászbombázói válaszul az autóbuszok elleni merényletre, amelyben 20 katona és 8 polgári személy hat meg, csapásokat mértek az ISIS terrorszervezet állásaira.

Az ismert videómegosztó oldalon, egy Szíriai Arab Hadsereggel szimpatizáló csatornán (براس الارض – سوريا ❶ NBRAS AL2RD – syria) közzétettek egy felvételt, amelyen egy szíriai harci helikopter látható, ahogy az „Iszlám Állam” nevű terrorszervezet állásait támadja Badija Al-Sham térségében, amely Deir Ezzor és Homsz tartományok határvidékén van.

Az ISIS terrorszervezet fegyveresei december 30-án rajtaütés során támadtak meg autóbuszokat, amelyek a Szíriai Arab Hadsereg katonáit és civileket szállítottak a Palmyra (Tadmur) és Deir Ezzor közötti országúton.

A rá következő napon a terrorszervezet vállalt felelősséget a támadásért, megerősítve ezzel a Szíriai Arab Hadsereg és az Orosz Fegyveres Erők szíriai kontingense hivatalos jelentéseit.
Forrás: almasdarnews.com

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , , , , ,
Back to Top ↑