Cadmus fordítás Cadmus
Irak

2022. 07. 14.

Ismét bűncselekmény lesz a homoszexualitás és az LMBTQ propaganda Irakban

2022. 07. 14.

Aref Al-Hamami, az iraki parlament ,,Jogállam,, nevű koalíciójának képviselője törvényjavaslatot kezdeményezett a homoszexualitás bűncselkménnyé nyilvánításának érdekében. A képviselő úr meg is kapta az engedélyt a törvényjavaslathoz szükséges aláírások gyűjtésére az iraki parlament jogi bizottságától.

A homoszexualitást és egyéb aberrációkat 2003 után, Irak amerikai megszállását követően, az Egyesült Államok nyomására legalizálták az országban. Az azt megelőző időszakban ugyanis teljesen érthetően bűncselekménynek számított. Különösen Szaddam Husszein elnöksége alatt.

Az amerikai megszállást követően azonban nyugati támogatással erőre kapott az LMBTQ propaganda, mely a különböző deviáns magatartásformákat népszerűsítette az iraki társadalomban, mely szerencsére a mai napig egy tradíciókra épülő társadalomnak mondható.

Az amerikai csapatok kivonulása után azonban ez a fajta nyugati propaganda is meggyengült és elfogyott a talaj az ún. ,,LMBTQ,, szervezetek lába alatt. És ahogyan az iraki emberek visszaszerezték az országuka, egyre több politikusban felmerült, hogy ismét büntetni kéne ezt a társadalomra veszélyes ideológiát.

A törvényjavaslatot követően azonnal megkezdődött az ún. ,,másságukat hirdető,, (szerencsére egy nagyon szűk kisebbséget képviselő) csoportok siránkozása és tiltakozása a nyugati sajtón keresztül. A ,,mások,, elmondták, hogy magamutogatásuk miatt fenyegetéseknek vannak kitéve Irakban és a ,,majomhímlő,, nevű betegség terjedése miatt is őket okolják.

A nyugati sajtóban azt is elpanaszolták, hogy az utcára se mernek kimenni, mert a fegyveres milíciák vadásznak rájuk. Természetesen szívesen megkérdeznénk az ,,IraQueer,, nevű iraki LMBTQ szervezet tagjait, hogy mégis mire számítanak, ha a egy férfi női ruhában mutogatja magát Bagdad közepén.

A törvényjavaslatot előkészítő képviselő urat pedig innen is üdvözöljük és munkájához sok sikert kívánunk.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (Middle East Eye)

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑