Cadmus fordítás Cadmus
Egyiptom

2018. 12. 30.

Iszlamisták támadtak meg egy újonnan megnyitó kopt templomot

2018. 12. 30.

Szélsőséges iszlamisták csoportja támadott meg három héttel ezelőtt egy újonnan megnyitó kopt templomot. A Kom Al-Rahibban elkövetett keresztények elleni támadásban az egyiptomi hatóság emberi is asszisztáltak.

Megdöbbentette a kom al-rahibi koptokat, hogy a település muszlim közösségének tagjai rátámadtak az otthonaikra, miközben a rendőrség tétlenül végignézte a keresztény házak rongálását. Az iszlamisták agresszióját egy újonnan megnyitott templomban tartott ünnepi liturgia váltotta ki.

December közepén az Al-Mina tartomány Samaluti püspökségéhez tartozó Kom Al-Rahibban felszenteltek egy kopt ortodox templomot, majd ünnepi liturgiát tartottak. A település iszlamista sejkjei ezt nem nézték jó szemmel és felbőszítették a falu muszlim lakosságát.

A templomot adományokból építették fel, hogy biztosítsa a település kopt lakosságának vallásgyakorlását. A templom papja a Linga.org-nak nyilatkozva elmondta, hogy a templom négy szintből áll, amiben helyet kapott oktatási, kulturális és közösségi helyiség is.

A cikk folytatását itt olvashatják

S4C.news – Kassab Adonis, Kép: Copts United

Megosztom:

, , , , , ,
Back to Top ↑