Cadmus fordítás Cadmus
Egyiptom

2018. 12. 30.

Iszlamisták támadtak meg egy újonnan megnyitó kopt templomot

Szélsőséges iszlamisták csoportja támadott meg három héttel ezelőtt egy újonnan megnyitó kopt templomot. A Kom Al-Rahibban elkövetett keresztények elleni támadásban az egyiptomi hatóság emberi is asszisztáltak.

Megdöbbentette a kom al-rahibi koptokat, hogy a település muszlim közösségének tagjai rátámadtak az otthonaikra, miközben a rendőrség tétlenül végignézte a keresztény házak rongálását. Az iszlamisták agresszióját egy újonnan megnyitott templomban tartott ünnepi liturgia váltotta ki.

December közepén az Al-Mina tartomány Samaluti püspökségéhez tartozó Kom Al-Rahibban felszenteltek egy kopt ortodox templomot, majd ünnepi liturgiát tartottak. A település iszlamista sejkjei ezt nem nézték jó szemmel és felbőszítették a falu muszlim lakosságát.

A templomot adományokból építették fel, hogy biztosítsa a település kopt lakosságának vallásgyakorlását. A templom papja a Linga.org-nak nyilatkozva elmondta, hogy a templom négy szintből áll, amiben helyet kapott oktatási, kulturális és közösségi helyiség is.

A cikk folytatását itt olvashatják

S4C.news – Kassab Adonis, Kép: Copts United

Sharing is caring!

, , , , , ,
Back to Top ↑