Cadmus fordítás Cadmus
Palesztina

2023. 10. 09.

Izrael a Gázai övezet totális blokádját jelentette be

2023. 10. 09.

 Izrael elrendelte a Gázai övezet “totális blokádját” – jelentette be Joáv Galant izraeli védelmi miniszter hétfőn.

Az izraeli miniszter leszögezte, hogy Izrael mostantól sem villanyáramot, sem élelmiszert, sem üzemanyagot nem enged be a Gázai övezetbe.

Joáv Galant védelmi miniszter a déli parancsnokságon tartott helyzetértékelő megbeszélésen közölte a Gázai övezet elleni blokád szigorítását.

Az övezet személyi és teherforgalmat biztosító átkelői már szombat reggel óta zárva vannak, amikor a Hamász és az Iszlám Dzsihád megindította támadását az övezet melletti izraeli települések ellen.

Nem sokkal később Jiszráel Kac infrastrukturális ügyekért felelős miniszter azt jelentette be, hogy Izrael az övezet vízellátását is leállítja.
“Ami a múltban volt, az a jövőben nem lesz” – tudatta Kac a közösségi médiában.

Izrael és Egyiptom különböző szintű korlátozásokat vezetett be a Hamász 2007-es, hatalomátvétele után, amikor a rivális Fatah helyi vezetői közül számos embert megölt vagy megsebesített, fegyverrel elűzte a Fatah képviselőit a Gázai övezetből.

Hétfőn a déli órákban ismét jelentős rakétazáport zúdítottak a gázai szervezetek Izrael déli és középső részére, Tel-Avivban is megszólaltak ismét a légvédelmi szirénák.

Az izraeli ellentámadásnak már több mint négyszáz palesztin áldozata van. A halottak többsége civilek, nők és gyerekek.

MTI nyomán

Megosztom:

, , , , , , , , , , ,
Back to Top ↑