Cadmus fordítás Cadmus
Szíria

2019. 09. 09.

Izrael állhat az Kelet-Szíriai légitámadás mögött

2019. 09. 09.

Az Al-Masdar News hírei szerint egy ismeretlen repülőgép légicsapást hajtott végre a Szíria keleti részén lévő Albukamal városában, ahol több robbanást is lehetett hallani. A támadásban 18 iraki harcos halt meg .

A Russia Today iraki biztonsági forrásokra hivatkozva kijelentette, hogy legalább 18 iraki harcos halt meg a légicsapásban. A források azt is megerősítették, hogy rajtuk kívül 38 iraki harcos megsérült az esemény során.

A légitámadás tényét a Szíriai Arab Hadsereg is megerősítette és ők is jelentették a robbanásokat. Azt azonban nem jelentették ki, hogy ki, vagy kik hajtották végre a támadást.

Számos jelentés egyértelműen jelentette ki, hogy izraeli drónok hajtották végre a támadást az iraki egységek ellen. Izraeli repülők ugyanis korábban már megtámadták az iraki Hashd Al-Shaabi állásait Bagdadban és Salaheddin kormányzóságban.

Az üggyel kapcsolatban a legújabb fejlemény az, hogy az izraeli hadsereg közleménye szerint csapataik megakadályoztak egy Izrael elleni rakéta támadást Szíriában, melyet az Iráni Forradalmi Gárdához tartozó ,,Al-Quds Brigádok,, akartak végrehajtani.

Egy Twitter üzenetben Avichay Adraee izraeli tábornok is kijelentette, hogy alakulata a hétfő kora reggeli órákban megakadályozott egy rakétatámadást Szíriában, mely izraeli célpontokat talált volna el. Bejegyzésében az áll, hogy A támadást Iránhoz közeli síita milíciák hajtották volna végre Damaszkusz környékéről.

Adraee tábornok ezen kívül a szíriai kormányt is vádolja, amiért az a területéről engedélyezi az ilyen jellegű támadásokat. Az ügy érdekessége, hogy az izraeliek nem adtak pontos információt arról, hogy hogyan akadályozták meg a támadást és pontosan kiket támadtak meg, azonban mindez egy időben történt az iraki alakulatok elleni légi támadással Szíriában.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (Al-Masdar News)

Megosztom:

, , , , , , ,
Back to Top ↑