Cadmus fordítás Cadmus
Szíria

2019. 12. 06.

Izraeli gépek iráni egységeket támadtak Szíriában

2019. 12. 06.

Izraeli vadászgépek december 4-én több légitámadást is végrehajtottak az iráni egységek ellen a szíriai Deir Ezzor kormányzóság területén.

Helyi megfigyelők szerint az izraeli légierő az Al-Hamadan repülőtérnél állomásozó iráni alakulatokat támadta, mely Al-Bukamal várostól északra található a szíriai-iraki határ közelében.

Omar Abu Layla, a Deir Ezzor 24 híroldal főszerkesztője egy Twitter üzenetben azt írta, hogy:

,,Izraeli harci gépek az iráni milíciák főhadiszállását támadták, ahol lőszer és fegyverraktár is volt Al-Bukamal város külterületén.,,

Az U News Agency, mely közel áll a libanoni Hezbollah ellenálló szervezethez és a Szíriában lévő iráni csapatokhoz, szintén beszámolt arról, hogy izraeli légitámadás történt Deir Ezzor déli részén.

Az év elején izraeli gépek már hajtottak végre több légitámadást egy iráni rakétabázis ellen Al-Bukamal városától dél-nyugatra. A támadás azonban nem állította le a létesítmény építését, sőt az utóbbi hónapokban fel is gyorsult.

Az azonban kérdés, hogy az izraeli gépek hogyan tudtak légicsapást mérni Deir Ezzorban, mélyen a szíriai területeken. Több jelentés szerint az izraeli légierő F-35 típusú vadászgépeket használ, melyekkel észrevétlenül át tud repülni Jordánia légtere fölött. Tehát illegálisan, a nemzetközi jogot megsértve behatol egy ország légterébe, hogy azután egy másik országot támadhasson.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (South Front)

Megosztom:

, , , , , , ,
Back to Top ↑