Cadmus fordítás Cadmus
Szíria

2017. 04. 27.

Izrael ismét Damaszkuszt bombázta (videó)

2017. 04. 27.

Nagy erejű robbanás rázta meg csütörtök reggel a szíriai fővárost, a detonáció a Damaszkuszi Nemzetközi Repülőtér környékén történt, majd tűz ütött ki ugyanott – közölta a Russia Today

A szíriai médiumok Izraeli légitámadásról számoltak be. A helyi források szerint öt robbanást lehetett hallani, majd hatalmas lángok csaptak fel a Damaszkuszi Nemzetközi Repülőtér környékén.

A libanoni síita Hezbollah szervezethez közeli al-Manar televízió is hírt adott róla, miszerint a célpont a repülőtér melletti katonai támaszpont egyik létesítménye lehetett. Állítólag csak anyagi károk keletkeztek, áldozatok nincsenek.

A Reuters hírügynökség névtelenül nyilatkozó hírszerzési forrásokra hivatkozva azt írta, hogy a légicsapás a Hezbollah egyik nagy fegyverraktárát vette célba, ahol az Iránból rendszeresen, légi úton érkező fegyvereket tárolják. A szíriai hadsereg egyelőre nem tájékoztatott a történtekről.

Izraeli miniszter: illik a politikánkba

A csütörtök hajnali szíriai légicsapás teljes mértékben megfelel Izrael politikájának, amellyel akadályozza a fegyverek eljutását a Hezbollahhoz, a libanoni radikális síita szervezethez – nyilatkozott Jiszráel Kac izraeli hírszerzési miniszter csütörtök reggel a katonai rádiónak.

Nem kívánta megerősíteni, hogy Izrael hajtotta végre a légicsapást a Hezbollah fegyverraktára ellen, de többször is hangsúlyozta, hogy a damaszkuszi nemzetközi repülőtér közelében történt incidens megfelel az izraeli politikának.

Kac közölte, hogy Jeruzsálem rendszerint lépéseket tesz, amikor hírszerzési információkat kap a Hezbollahnak szánt újabb iráni fegyverek érkezéséről. A rádió értesülései szerint a csütörtöki légicsapás előtt három iráni repülőgép ért földet a damaszkuszi repülőtéren.

Orientalista.hu – Zenobia (Russia Today, MTI)

Megosztom:

, , , , , ,
Back to Top ↑