Cadmus fordítás Cadmus
Keresztényüldözés

2019. 12. 26.

Izrael könnygázzal támadt a palesztin ortodox püspökre

2019. 12. 26.

Jeruzsálem palesztin görög ortodox egyházának vezetőjét, Atallah Hanna püspököt kedden kórházba kellett szállítani miután az izraeli erők könnygáz gránátokat dobtak be a templomába. Az esetről az Al-Quds TV számolt be.

A püspök a könnygázt belélegezve elveszítette az eszméletét és kórházba szállították, azonban állapota már stabil.

A támadás valószínűleg politikai üzenet volt az ún. ,,Izrael állam,, részéről, ugyanis Hanna püspök a múlt héten részt vett az ,,Izraeli Apartheid elleni első nemzetközi konferencián,, ahol az izraeli megszállás ellen szólalt föl.

,,Jeruzsálem megszállása fenyegetést jelent számunkra, hiszen lassan már vendégekként és idegenekként érezzük magunkat a saját városunkban.,,

A püspök felszólította a világon élő keresztényeket, hogy tiltakozzanak Palesztina megszállása ellen.

,,Néhány napon belül a keresztények a Karácsonyt ünneplik világszerte, azonban nem lehet a Karácsonyt úgy ünnepelni, hogy ne szentelnénk figyelmet arra ami Palesztinában történik. Hiszen egy Krisztus születési helye.,,

,,A születési barlang Betlehemben van és a Karácsony igazi fénye is Betlehemből indult el.,,

A világon élő 13 millió palesztin közel 20%-a keresztény, akiknek 50%-a a jeruzsálemi görög ortodox egyházhoz tartozik, mely egyike a 15 keleti ortodox egyháznak.

December 16-án több közel-keleti és észak-afrikai keresztény szervezet is tiltakozását fejezte ki a miatt, hogy az ún. ,,Izrael állam,, megtiltotta a blokád alatt lévő Gáza övezetben élő keresztényeknek azt, hogy Karácsonykor ellátogassanak Betlehembe.

A szabad vallásgyakorlásról hazudozó izraeli kormány ugyanis folyamatosan korlátozza a más vallásúak jogait, hiszen azt szeretnék ha az illegálisan létrehozott ,,Izraelben,, a zsidókon kívül más valláshoz tartozó személyek nem élnének.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (Egyptian Streets)

Megosztom:

, , , , , , ,
Back to Top ↑