Cadmus fordítás Cadmus
Palesztina

2021. 01. 29.

Izrael megtiltaná a Hamasz politikusainak, hogy induljanak a palesztin választásokon

2021. 01. 29.

Az izraeli vezetés megfenyegette a Hamász palesztin ellenállási mozgalom vezetőit, hogy ne induljanak a közelgő választásokon. Ellenkező estében bebörtönzéssel fenyegetik a palesztin hazafias mozgalom képviselőit – számolt be szerdán az Anadolu hírügynökség.

Hatem Naji Amr, a palesztin hazafias mozgalom hebroni tagja a török hírügynökségnek elmondta, hogy izraeli ügynökök keresték fel kedden és megfenyegették, hogy ne merjen indulni a választásokon.

Bebörtönzéssel fenyegettek meg ha indulunk a választásokon – nyilatkozta a hebroni palesztin politikus.

Omar Barghouti korábbi fogoly, Ramallah városában szintén arról számolt be, hogy az izraeliek fenyegetése szerint visszakerül a börtönbe ha indulni mer a választásokon. A volt elítélt elmondása szerint valójában az izraeli hírszerzés dönt arról, hogy ki indulhat a választásokon a megszállt területeken.

Ehud Yaari izraeli elemző, a 12-es csatornán egyenesen arra szólította fel az izraeli kormányt, hogy ne engedjék meg azt, hogy a Hamász induljon a választásokon. Szerinte meg kell akadályozni, hogy a palesztin mozgalom induljon a Palesztin Hatóság tisztviselői helyeiért a megszállt Ciszjordániában.

Mahmud Abbasz palesztin elnök május 22-re tűzte ki a parlamenti míg az elnökválasztást július 31-én tartják meg.  Augusztus 31-re pedig a palesztin nemzeti tanács tagjainak megválasztását.

A legutóbbi választásokat 2006-ban tartották, melyet a Hamász mozgalom nyert meg. A palesztin hivatalnokok bejelentették, hogy a jövő hónapban Kairóban találkoznak és megbeszélik a választások lebonyolításának részleteit.

Az izraeli vezetés intézkedéseivel  úgy képzeli el egy esetleges palesztin állam működését, hogy csak azok lehetnek annak hivatalnokai akiknek Izrael azt megengedi. Az általuk irányított nyugati média azonban még mindig szeretné elhitetni azt a hazugságot, hogy Izrael a “Közel-Kelet egyetlen demokráciája”.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (Quds News Network)

Megosztom:

, , , , , , , , ,
Back to Top ↑